47 de zile în incubator

Jurnal de prematur

În septembrie 2015, două fetițe mici, mici se nășteau la Spitalul Județean Constanța. Aveau 34 de săptămâni și au primit nota 5, respectiv 6 la naștere. Maria și Ioana sunt acum două fetițe vesele, pe care le-am reîntâlnit cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Prematurității. Se jucau într-o mare de bile colorate și râsul lor anima întreaga sală.

„47 de zile au stat în incubator. Mi s-au părut ani”, ne povestea mama lor. „Apoi, cel mai greu mi s-a părut când a trebuit să plec cu una dintre ele la București, la Spitalul Marie Curie, pe secția dr. Cîrstoveanu, să fie operată de urgență. Am simțit că mă rup în două. Nu știam cum să fac, e o senzație cumplită și nu doresc niciunei mame să treacă prin asta. Încă mergem periodic la Marie Curie la monitorizare, dar din fericire, micuța mea are o evoluție bună și toți suntem optimiști.”

„Ea e mâncăcioasă familiei, deși e cea mai mică”, ne mai povestește zâmbind Florentina, mama lor. „Așa mult îmi crește inima când le văd că se bucură cu poftă de viață. Mi-a fost foarte greu atunci când ele erau mici și așteptam să se facă ora să mă lase să întru să le văd. La București nu e așa, acolo puteam să stau lângă incubator, să îi vorbesc, să știu că mă simte aproape. Mă bucur mult că va fi posibil acest lucru și la Constanța, pe noua secție de neonatologie.”

Astfel de povești ne dau curaj să mergem mai departe. Primim confirmări că ne aflăm într-o luptă dreaptă, din care nu putem decât să izbândim.

Copiii Constanței merită un start bun în viață. Ajută-ne și tu!

Persoanele fizice pot sprijini Asociația Dăruiește Aripi direcționînd 2% din impozitul pe venit.

Companiile pot contribui cu 20% din impozitul pe profit.

Sau printr-o contribuție, în LEI sau EURO, în contul Asociației:

Titular cont: Asociatia DARUIESTE ARIPI
CUI: 314 827 67
IBAN LEI: RO 70 BTRL RON CRT 020 750 3901
IBAN EURO: RO 20 BTRL EUR CRT 020 750 3901
Banca: BANCA TRANSILVANIA, sucursala Constanta
COD BIC/SWIFT: BTRLRO22

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online