Cine suntem

Asociația Dăruiește Aripi este o organizație non-profit, fondată în anul 2013 de Alina Pătrăhău, cu scopul de a asigura accesul la servicii medicale și sociale de calitate pentru copiii din România și familiile lor, în special pentru cei cu afecțiuni onco-hematologice.

„Dăruim speranțe celor care le-au pierdut. Dăruim aripi celor ce nu cred în ele. Credem că mai mulți oameni pot realiza mai mult decât unul singur. Asociația se adresează fiecărui om care dorește să se implice. Fiecărui sponsor, fiecărui voluntar. Dăruiește Aripi este asociația tuturor, așa cum și visul am vrea să fie al cât mai multora.” – Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.

Simbolul nostru, pasărea colibri, este singura care poate zbura în orice direcție și care se poate menține pe loc în aer. În ciuda dimensiunii sale mici, inima unui colibri este mai mare decât a altor pasări. O inimă care bate puternic, de 80 de ori mai puternic decât cea a unui om. Colibri ne inspiră să căutam în noi puterea de a sărbători în fiecare zi viața și dorința de a ajuta și de a dărui aripi.

O echipă însufleţită de dorinţa de a salva vieţi

Alina Pătrăhău
CEO, Fondator și fundraiser

“În 2010, fiul meu, în vârstă de 1 an, a fost suspect de o boală incurabilă. Am simțit că se prăbușește Cerul asupra mea și m-am confruntat cu calvarul oricărei mame în fața acestui potențial diagnostic. Din fericire pentru familia noastră, diagnosticul s-a infirmat a doua zi, însă mie noaptea aceea mi-a schimbat viața: am decis să mă implic cu tot ce pot și știu în salvarea copiilor bolnavi din România.

Tot în 2010 am auzit de cazul unui băiețel de doi ani cu cancer, i-am obținut second opinion de la o clinică de referință din străinătate și am reușit să îl salvăm. Suntem în 2020, iar Toni este capitanul echipei de fotbal din școala lui. După Toni au urmat sute de alți copii, dar bucuria reușitelor transferurilor în străinătate era umbrită de dramele copiilor rămași acasă.  De la părinții copiilor bolnavi am învățat cât pentru o viață și am primit energia de a lupta alături de ei. Am înteles că stă în puterea noastră să schimbăm soarta copiilor tratați în România.

Am ales să pornesc un proiect fără precedent pentru copiii bolnavi de cancer din orașul meu de la Marea Neagră, Constanța. Împreună cu Dr. Adriana Apostol, am inițiat transformarea serviciilor de onco-hematologie și reumatologie pediatrică, într-o secție unică în România, organizată și dotată după cele mai de succes modele din Europa de Vest.  Acest proiect m-a inspirat să inițiez o organizație care să ducă mai departe misiunea mea, acum împărtășită de mulți alții. Așa s-a născut asociația Dăruiește Aripi și odată cu ea, povestea noastră…”

Adriana Apostol, MD
Vicepreședinte

Medic primar onco-hematologie pediatrică, conduce secția de onco-hematologie și reumatologie pediatrică a Spitalului Județean de Urgență Constanța.

“Totul a început în 1994, când, după terminarea specializării de Pediatrie, am urmat supraspecializarea de onco-hematologie pediatrică, o specialiate pe care puțini pediatri o îmbrățișează. Gândul că nici un copil nu trebuie să moară de cancer a stat la baza opțiunii mele de a merge pe acest drum.

Trebuie să recunosc că în primii ani de activitate lucrurile au fost departe de a arăta așa cum îmi închipuiam eu și cum ar trebui să funcționeze un asemenea serviciu de sănătate pentru niște copii extrem de vulnerabili. Întâlnirea mea cu Alina și dorința ei necondiționată de a ajuta acești copii mi s-au părut miraculoase. Am pornit împreună în realizarea primului nostru proiect, construcția secției de onco-hematologie pediatrică după standarde moderne. După numai 1 an, în 2014, primii copii au pășit în el. A fost primul vis împlinit alături de Dăruiește Aripi împreună cu susținerea lor necondiționată în funcționarea optimă a acestei secții în sprijinul copiilor bolnavi.

A urmat proiectul de îngriijire la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din regiunea noastră, alt vis devenit realitate.

Ajutând acești copii să treacă peste această boală prin proiectele și acțiunile noastre, am demonstrat că această boală poate fi învinsă!

Loredana Ștefan
Membru în Consiliul de Administrație

Jurist și jurnalist – s-a alăturat asociației în anul 2013.

“Am ales să mă alătur Asociației Dăruiește Aripi după ce am fost martora îngrijirii copiilor în secțiile de onco-hematologie din România, în calitate de părinte al unui copil diagnosticat cu o boală rară. În căutarea celor mai bune opțiuni de tratament pentru fiul meu (decedat într-un spital din Germania în anul 2012) am văzut ce înseamnă sistemul de îngrijire și paliație pediatric din Europa și Asia și, odată intoarsă în România, mi-am dorit să transpun această experiență în apărarea drepturilor copiilor bolnavi și îmbunătățirea condițiilor de tratament și îngrijire paliativă pentru copiii cu boli cronice grave și copiii terminali din România. Eram la curent cu activitatea sectorului non-profit din România, iar alegerea mea a fost asociația Dăruiește Aripi pentru că, de la prima întâlnire cu Alina, am știut că doar alături de ea misiunea mea se va împlini. Și s-a împlinit.”

Mihaela Bucurenci MD
Membru în Consiliul de Administrație

Consultant pentru programe de sănătate publică și coordonatorul Registrului Național al Cancerelor la Copil, cu peste 20 de ani de experiență în designul și conducerea de proiecte inovative în domeniul sănătății. S-a alăturat asociației în anul 2018.

“Alături de Dăruiește Aripi am descoperit pentru prima dată potențialul pentru schimbare profundă și sustenabilă pe care îl pot avea proiectele societății civile reale, unde singura limită este înălțimea visului împărtășit în echipă. Obiective care timp de 10 ani de zile păreau că nu vor putea fi atinse niciodată, chiar evoluții de neimaginat în condițiile actuale ale României, au devenit realitate în mai puțin de un an. Nu-mi imaginasem niciodată că poate exista un ONG în România, așa cum este Dăruiește Aripi, să poată fi terenul fertil în care să pot rodi tot ce am învățat până acum de la cei mai buni, în managementul schimbării în sănătate.”

Ana-Maria Toma
Responsabil logistică

“Colaborarea mea cu Dăruiește Aripi a început în anul 2013, pe holurile secției de pediatrie de la Spitalul Județean Constanța, unde mergeam cu fiica mea, diagnosticată cu o boală autoimună. Alina m-a cucerit cu entuziasmul ei, ne-am conectat de la prima conversație și de atunci am rămas să ajut cu tot ce pot eu. Am fost un voluntar activ până în anul 2018, când am renunțat la jobul meu și m-am implicat full-time, în mod profesionist, în proiectele asociației. Am învățat enorm și mă bucur că pot contribui și eu la dezvoltarea unor proiecte importante pentru sănătatea copiilor din România.”

Diana Badea
Office Manager

“M-am alaturat echipei Dăruiește Aripi în 2020, într-un moment în care criza din sănătate devenea acută prin declanșarea pandemiei mondiale. Deși le cunoșteam pe fete dinainte, am fost profund impresionată de hotărârea, ambiția și perseverența cu care luptă fiecare și împreună pentru ca proiectele asociației să fie un success. Motivația lor a devenit și a mea și am asimilat rapid și cu mândrie tot ceea ce înseamnă Dăruiește Aripi.”

Activitatea Asociației Dăruiește Aripi este susținută de către Societatea Civilă de Avocați Calipetre și Asociații, oferind siguranță și echilibru juridic.

Voluntari

Meniu