Proiect în desfășurare.
Reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți si a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
Sectia de Terapie Intensiva Nou Nascuti din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta este singura sectie care ingrijeste in regim de terapie intensiva copiii nou-nascuti prematur sau cu afectiuni medicale, din zona de sud-estul Romaniei. Realizarea acestui proiect inseamna scaderea considerabila a ratei morbiditatii si mortalitatii infantile neonatale si acordarea ingrijirilor specifice unei sectii dotate eficient pentru un debut sanatos in viata a copiilor nascuti sau transferati aici.
Desfasuram acest proiect in parteneriat cu Fundatia Vodafone Romania si Asociatia Inima Copiilor.
Fundatia Vodafone Romania dubleaza suma stransa din donatii!
Construim o structură modernă și eficientă, adaptată numărului de pacienți din regiune și în concordanță cu cele mai înalte standarde din domeniul medical. Numărul de locuri va crește de la 8 la 16 în unitatea de terapie intensivă. În plus, vor exista 10 locuri pentru nou-născuții prematuri. Copiii vor fi îngrijiți în încăperi, sterile, sigure și prietenoase. Vom asigura confortul pacienților dar și condiții optime de lucru pentru personalul medical.
Fundația Vodafone România susține proiectul de renovarea și modernizare a secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța prin dublarea sumei strânse în campania națională de strângere de fonduri, organizată de Asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi.
1.000 de copii născuți cu probleme medicale grave sau prematur sunt tratați anual în Secția de Terapie Intensivă Nou-născuți a Spitalului Județean Constanța. Odată ajunși aici, se întorc în timp, în 1968, anul construirii spitalului – de atunci, secția nu a mai fost renovată!
Spațiile existente sunt insuficiente și improprii, sunt înghesuite incubatoare pe holuri și în sala de nașteri, aparatura este depășită. Echipamentele medicale sunt puține, vechi și suprautilizate, climatizarea este rudimentară, condițiile de sterilitate nu permit tratarea în siguranță a pacienților. Echipa medicală face eforturi uriașe să îngrijească acest număr mare de pacienți și să preia urgențele.
50 dintre copii internați aici în 2014 au murit înainte de a împlini o lună.
Mortalitatea infantilă în regiunea Sud-Est este cea mai mare din țară! Cifra trece de 9,7‰ și e mai mare decât media din România și de 3 ori mai mare decât media europeană!
Spitalul din Constanța acoperă nevoile a 4 județe: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași. Recent, spitalele din Tulcea și Medgidia au anunțat închiderea secțiilor de pediatrie și neonatologie și transferul tuturor copiilor cu afecțiuni medicale către spitalul din Constanța. 8 paturi de terapie intensivă nou-născuți sunt evident insuficiente pentru o secție care trebuie să ofere îngrijiri de înaltă specializare unui număr atât de mare de pacienți în situație critică.
După renovare, Fundația Vodafone România va dota secția de neonatologie cu un sistem de telemedicină care va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului, să transmită informații medicale vitale, sau să organizeze videoconferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate.
www.inimacopiilor.ro
www.fundatia-vodafone.ro
www.8845.ro
Prezentarea proiectului
Inainte
Propunerea noastra
STADIUL PROIECTULUI:
- Semnarea acordului de parteneriat intre Asociatia Daruieste Aripi, Fundatia Vodafone Romania si Asociatia Inima Copiilor
- Semnarea acordului de parteneriat intre Asociatia Inima Copiilor, Asociatia Daruieste Aripi si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sfantul Apostol Andrei” Constanta
- Identificarea spatiului necesar (700 mp, situat la etajul 8, sectorul V) destinat realizarii proiectului
- Analiza statistica a datelor privind activitatea din ultimii ani – se evidentiaza necesitatea suplimentarii numarului de celule in terapie intensiva si in compartimentul de prematuri
- Realizarea proiectului de arhitectura
- Trimiterea medicilor la specializare in tara si in strainatate
- Obtinerea autorizatiei de constructie
- Demararea proiectului
- Demararea si derularea lucrarilor de reconstructie a Sectiei
- Strangerea de fonduri
- Solutie de telemedicina
- Dotarea cu echipamente medicale performante
- Inaugurarea proiectului