Donează rechizite pentru copiii eroi!

În luna septembrie, colectăm la Centrul Medical Focus rechizite școlare pentru familiile cu copii bolnavi din județul Constanța. Ana, colega noastră, vă stă la dispoziție cu toate detaliile la 0745 864 034.

Pe Rodica și pe mama ei, Ionela, le știm de mulți ani. Dar până de curând, când am reușit să stăm de vorbă mai mult, nu am realizat în ce condiții locuiesc. Sunt o familie tânără și numeroasă, având patru copii și un destin foarte încercat. Rodica, fetița mijlocie, a fost diagnosticată de la trei ani cu limfom Hodgkin nodular scleros.

Din cauza vârstelor foarte fragede ale fraților ei și a faptului că mama nu avea cu cine să îi lase pe ceilalți trei, fetița a urmat curele de chimioterapie la Constanța, în Centrul Medical de Zi Focus, primul nostru proiect de succes. Rodica a fost unul dintre primii pacienți care au efectuat integral curele de chimioterapie la Constanța, sub îndrumarea dr. Adriana Apostol. Închipuiți-vă ce înseamnă pentru un copil de patru ani un cocktail de patru citostatice administrat în 12 ședințe de chimioterapie la fiecare două săptămâni. Boala a maturizat-o foarte mult. Rodica nu râde. Este o fetiță retrasă, foarte cuminte și ascultătoare. Nouă, celor care o vedem mai des – venind periodic la spital pentru monitorizarea evoluției bolii — ne-a spus că își dorește să se facă asistentă medicală, să ajute și ea, la rândul ei, alți copii bolnavi.

Am fost acasă la Rodica și am realizat cât de mare este pericolul de a apărea complicații în starea ei. Întreaga familie locuiește în casa bunicilor: mama, tata și cei patru copii (cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani). Casa are două camere cu podele din pământ și parchet pe tavan – soluție rapidă de a opri ploaia să pătrundă în casă, cât timp Rodica era în tratament.

În ciuda condițiilor grele în care trăiesc, casa este foarte curată. Dacă nu am fi fost în vizită la ei, nu am fi bănuit condițiile în care trăiește familia Olteanu, având în vedere faptul că fetița și mama erau foarte curate și îngrijite când veneau la spital.

Toți cei patru copii merg la grădiniță și școală și le place mult să învețe. În această vară, Ionela a lucrat sezonier la un hotel din Mamaia, la 40 de km de satul în care locuiește. S-a angajat ca să aibă suficienți bani pentru hainele și rechizitele copiilor necesare la școală.

Cazul lor nu e singular din păcate. Sunt multe familii cu copii bolnavi aflați fix în aceeași situație. Ce spuneți? Ne ajutați cu rechizite, ghiozdane și alte lucruri utile copiilor pentru școală?

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online