O echipă însuflețită de dorința de a salva vieți

Sfârșitul lunii aprilie a coincis cu încheierea programului de vizite de lucru la spitalul Marie Curie din București, program dedicat medicilor și asistentelor care lucrează în prezent pe secția de neonatologie de la Spitalul Județean Constanța.

Scopul celor șapte luni de training, desfășurate în perioada octombrie 2017-aprilie 2018, a fost acela de a acomoda personalul medical cu condițiile de îngrijire ale copiilor prematuri dintr-un centru de excelență medicală cum este secția omoloagă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii M.S. Curie, sub atenta îndrumare a dr. Cătălin Cîrstoveanu.

Acest proces de training a fost, în același timp, un proces de analiză a echipei. Un proces de selecție și construcție a unei echipe pe care o dorim însuflețită de dorința de a salva vieți. A fost primul pas în oportunitatea fiecărui profesionist de a dovedi cât de mult și cât de temeinic se va implica în acest proiect care va dura mult mai mult decât simpla construcție a unei secții moderne.

Felul în care va funcționa secția de terapie intensivă nou-născuți depinde în mod absolut de felul în care echipa implicată va înțelege mesajul încă de la început.

Nu suntem aici să cerem, suntem aici ca să dăm. Să dăruim efortul de a învăța, să dăruim în fiecare amănunt care ne înconjoară, pentru că această atenție asupra lucrurilor esențiale, asupra copiilor pe care îi îngrijim, va face toată diferența. La urmă urmei, este singurul aspect important al acestui proiect. Și ne vom implica cu toate resursele disponibile pentru a-i asigura succesul.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online