Reîncărcare

Ne reîncărcăm puterile de câteva ori pe an. Acesta este adevărul. Este modul în care funcționam și, chiar dacă recunoaștem sau nu, lucrăm cu proiecte. Proiectele pot fi diferite, însă toate sunt pline de emoție. Mai multă sau mai puțină, directă sau indirectă, simțim emoția în sufletul nostru și, uneori, ne sleiește de puteri. Evident că este numai o impresie, pentru că Dumnezeu îi dă omului putere să le ducă pe toate.

Uneori, satisfacția proiectelor de scurtă durată înlocuiește reîncărcarea. Sunt momente de fericire spontană ce vin din fericirea copiilor și a părinților. Asta dacă vă întrebați de ce facem și proiecte mici și intense. Alteori, proiectele curg pe îndelete, cu hopuri și fundături din care trebuie să le scoatem din când în când.

Unii merg la serviciu în fiecare dimineață. De la 8 la 16. Apoi merg acasă și se decuplează de la joburile zilnice. Își văd de familiile lor, de emoțiile lor, de provocările lor personale. Noi suntem altfel. Amestecăm proiectele în viața noastră personală, pentru că altfel nu am reuși să avem succes. Totul devine o învălmășeală de sentimente și emoții din care nu scapă nici copiii noștri și nici partenerii noștri.

Participăm cu toții la marele spectacol al vieții în care noi suntem numai bieți tehnicieni. Scenarist este Dumnezeu, regizori sunt oamenii simpli, iar decorul este asigurat de mediul înconjurător. Uneori mai vesel, alteori mai trist. Dar real de fiecare dată. Actorii principali sunt, de regulă, cei mai puțini norocoși dintre noi. Își joacă rolurile cu demnitate, o demnitate pe care o întâlnești de cele mai multe ori la cei năpăstuiți de soartă. Se pare că atunci când dăm cu adevărat de greu, devenim mai simpli și mai drepți. Nu mai suntem interesați de lumea din jurul nostru, nu vrem să arătăm că suntem altceva decât suntem de fapt.

Meseria noastră, dincolo de metafora piesei de teatru, a fost și va rămâne legată intrinsec de trăirile noastre. Și credem că așa funcționează viața: efort, avânt, maturitate, epuizare și, la final, reîncărcare.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online