Dăruiește Aripi pentru Ucraina

#StandWithUkraine

Am creat un serviciu național de preluare și repartizare în centrele de specialitate din România pentru copiii cu cancer din Ucraina.

Nimeni nu trebuie să fie singur în fața unei nenorociri, am învățat asta de la micii noștri pacienți. Suntem alături de familiile din Ucraina care au copii bolnavi de cancer și au nevoie de servicii medicale și sprijin aici, în România.

Asociația Dăruiește Aripi este National Contact Point al Childhood Cancer International și reprezintă România în demersurile prin care sectorul neguvernamental din Europa contribuie la salvarea copiilor cu cancer din Ucraina.

Ne-am unit eforturile cu autoritățile și cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică și împreună am creat un serviciu național de preluare și repartizare în centrele de specialitate pentru copiii cu cancer din Ucraina. Acest serviciu funcționează ca un „dispecerat”, care preia atât solicitările venite din țara, cât și cele venite prin mecanismele de cooperare europeană. Repartizăm în mod coordonat cazurile către centrele de onco-hematologie pediatrică în funcție de patologie, de serviciile necesare și de paturile disponibile.

În prezent, participă cele 6 centre de onco-hematologie pediatrică cu cel mai mare rulaj de cazuri (București, Cluj, Timișoara și Iași) cu un total estimat de 60 de paturi. Serviciul de dispecerat centralizează și actualizează în timp real locurile disponibile la nivel național.

Solicitările sunt preluate și procesate de medici specialisti și rezidenți în onco-hematologia pediatrică cu ajutorul unei aplicații digitale dezvoltată de Code for Romania special pentru această inițiativă. Prin intermediul platformei, cazurile sunt repartizate în centrele din țară. Oferim, de asemenea, soluții și pentru nevoile familiilor care însoțesc acești copii (transport, cazare etc.).

Serviciul poate fi accesat prin:

Cancerul nu ia pauză pe timp de război, iar noi nu stăm deoparte.

Ne poți ajuta și tu cu o donație, astfel încât să putem fi alături de copiii ucraineni care se luptă cu boala.

Cont: RO16 BTRL RONC RT02 0750 3903 deschis la Banca Transilvania.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online