6 luni de tratamente la domiciliu pentru copiii cu cancer din București și Muntenia

București, 5 martie 2023

  • Programul Asociației Dăruiește Aripi a fost lansat în septembrie 2022
  • Copiii cu cancer și familiile lor fac mai puține drumuri la spital
  • Se reduc orele petrecute în spital pentru analize, evaluare sau internări de control, precum și în trafic

Dăruiește Aripi – organizație non-profit de utilitate publică – merge acasă la 52 de copii cu cancer din București și 7 județe învecinate, pentru tratamente care se pot face și la domiciliu, în condiții de maximă siguranță. Acest program este rezultatul unui parteneriat cu Institutul Oncologic din București (IOB). În cele șase luni de la lansarea sa, din septembrie 2022 și până în prezent, au fost făcute aproape 170 de vizite, iar personalul medical a parcurs peste 8.000 de kilometri.

Cel mai mic pacient inclus în program are doar 4 luni.

Serviciile oferite acasă la copiii cu cancer includ: evaluarea și monitorizarea între curele de chimioterapie, recoltare de analize, administrarea unor terapii de suport, consiliere psihologică, evaluarea calității vieții, instruirea membrilor familiei pentru îngrijirea copilului  și, în anumite situații, îngrijire paliativă.

Echipa medicală din proiectul lansat de Asociația Dăruiește Aripi este formată din 5 medici și 6 asistente, personal al Institutului Oncologic București, precum și un expert în sănătate publică, un psiholog, un coordonator de dispecerat și o șoferiță.

 

Fondatoarea și președintele Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău: “Mergem acolo unde doare mai tare. Programul de tratamente la domiciliu, care se desfășoară în prezent în Muntenia și Dobrogea, are potențial de extindere la nivel național.

În România există doar 13 centre de oncologie pediatrică, grupate în 8 județe. 𝑪𝒐𝒑𝒊𝒊 𝒄𝒖 𝒄𝒂𝒏𝒄𝒆𝒓 𝒔𝒖𝒏𝒕 𝒑𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒕𝒐𝒕, î𝒏 multe orașe mici și î𝒏 𝒎𝒖𝒍𝒕𝒆 𝒔𝒂𝒕𝒆. Ne dorim ca toți copiii din țară să beneficieze de acest program.“

Dăruiește Aripi își propune ca în viitorul apropiat să dezvolte, în București, parteneriate cu Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Copii Marie Curie. În cei 𝟏𝟎 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, Dăruiește Aripi a dezvoltat și implementat 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟒𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 – servicii medicale inovatoare, dar și reconstrucții și modernizări de secții în spitalele publice.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online