Ce facem

Suntem la confluența dintre construcția de infrastructură și dotarea cu echipamente a spitalelor, pe de o parte, ca și moștenire a trecutului și construcția de idei, procese și mecanisme, menite să schimbe în mod fundamental felul în care îngrijim copiii bolnavi de cancer în România.

VIZIUNEA

Viziunea noastră este a unei societăți care protejează aripile copiilor, astfel încât fiecare copil să aibă șansa de a-și împlini potențialul.

MISIUNEA

Misiunea noastră este de a contribui la acele schimbări critice în sănătate și educație care influențează în mod major viața copiilor și a familiilor.

Click aici pentru a parcurge în detaliu prezentarea activității Asociației Dăruiește Aripi în format PDF!

Rezultatele noastre

  • Prin dezvoltarea Registrului Național al Cancerelor la Copil oferim primele rezultate naționale privind incidența și supraviețuirea în cancerul pediatric din țara noastră, singurul fundament pentru cunoașterea situației reale în oncologia pediatrică din România. Desfășuram proiectul în colaborare cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuță Cluj-Napoca și Centrul de Cercetare a Cancerului din cadrul Comisiei Europene.
  • Peste 500 de copii bolnavi de cancer beneficiază anual de serviciile unicei secții de onco-hematologie pediatrică din regiunea de sud-est a României, pe care am construit-o la Constanța.
  • Peste 250 de copii sunt beneficiarii singurului proiect din România de asistență la domiciliu efectuată de medicul oncolog curant – zero cazuri pierdute din urmărire – zero cazuri de abandon tratament – problemă majoră în țara noastră.
  • Prin construcția primei structuri moderne, dedicată asistenței nou născuților cu probleme din sud-estul României și prin creșterea de trei ori a capacității de îngrijire a acestora în terapie intensivă, oferim șanse la viață și sănătate acestor copii.
  • Sute de copii internați anual la Institutul Oncologic București beneficiază de asistență socială și posibilitatea de a fi investigați RMN cu anestezie în cadrul spitalului, procedură inexistentă înainte.
  • Condiții mai bune de spitalizare pentru copii, în 3 secții de oncologie pediatrică din Constanța și București.
  • Suntem principalul contributor la dezvoltarea asistenței pediatrice în regiunea de Sud Est a României – renovarea și dotarea a 13 unități medicale pediatrice din Dobrogea – investiții de 4 milioane euro.
  • Peste 10.000 de copii din Constanța au participat la programul de educație civică Da, Eu Pot!
  • 80 de copii vulnerabili din sud-vestul țării beneficiază din nou de serviciile Centrului Educațional din satul Eșelnița – centru recondiționat complet.
  • 29 de unități medicale din România și peste 4000 de medici și asistente au beneficiat de sprijin în lupta împotriva epidemiei de Coronavirus în România (în 2020), oferindu-le echipamente medicale și de protecțe în valoare de aproximativ 350.000 euro.
Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online