Cercetare CONCORD-4

România a fost invitată să participe, în premieră, la programul CONCORD de monitorizare globală a tendințelor în ceea ce privește supraviețuirea în cancere, din perspectiva unei contribuții la controlul acestora. 

 Asociația Dăruiește Aripi este onorată să participe la acest program, în cadrul parteneriatului strategic dezvoltat cu Societatea Română de Onco- Hematologie Pediatrică (SROHP). 

 CONCORD este un program internațional de cercetare finanțat de Cancer Research UK, Institutul Național de Cancer (INCa) din Franța și alte organizații similare. Programul este validat de Banca Mondială și de European Cancer Organisation. 

România va transmite date de la Registrul Național de Oncologie și Hematologie Pediatrică (RNOHP) pentru cel de-al patrulea ciclu al proiectului, numit CONCORD-4.  

 Cercetătorii vor solicita, în premieră, date privind toate tipurile de cancer la copii (0-14 ani), inclusiv tumorile cu comportament benign sau incert la nivelul creierului și al sistemului nervos central (SNC). 

 Autorii studiului vor examina tendințele globale de supraviețuire pentru cele 12 grupuri majore de cancere la copil, pentru a sprijini Inițiativa Globală a Organizației Mondiale a Sănătății (O.M.S.) privind Cancerele la Copil. Acest proiect de cercetare este realizat în colaborare cu Spitalul pentru Copii St. Jude” din Memphis, SUA. 

 

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online