Cercetare BENCHISTA

Asociația Dăruiește Aripi este partenerul strategic al Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP). Principalul rezultat al acestui parteneriat este elaborarea Registrului Național pentru Oncologie și Hematologie Pediatrică (RNOHP). Registrul reprezintă fundamentul oricărei cercetări epidemiologice privind cancerul la copii și tineri în România. De asemenea, Registrul este sursa oficială de date naționale colectate pentru cercetările internaționale privind cancerele la copil. 

 

România a fost invitată să participe la un proiect internațional de amploare, the International Benchmarking of Childhood Cancer Survival. Cunoscut sub titulatura “BENCHISTA“, acesta este un demers colectiv de cercetare care integrează date din registrele populaționale de cancer din Europa, precum și alte regiuni geografice.  

 Proiectul este conceput pentru a înțelege cauzele variației în ratele de supraviețuire în cancerele la copil, între țări diferite, și pentru a evidenția aspectele care necesită îmbunătățiri. 

 În calitate de partener strategic al SROHP, Dăruiește Aripi contribuie la această cercetare prin intermediul experților săi în politici publice în sănătate. 

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online