Concertul de Crăciun 2022

Munca noastră ca „ONG-iști” care activează în domeniul medical și, mai mult de atât, în domeniul atât de complicat al bolilor oncologie ale copiilor, nu este întodeauna cea mai veselă nici cea mai ușoară.

Zilnic, fetele din echipa noastră, pleacă în vizită la câte un copil bolnav, uneori la ore extrem de matinale pentru că majoritatea copiilor care au nevoie de noi locuiesc la sute de kilometri de spitale iar analizele trebuie recoltate dimineața, la trezire. Orele de munca pentru ele, nu sunt niciodata standard, mai ales când este vorba despre un copil care are dureri și are nevoie de atenția imediată a medicului curant.

Zilnic telefoanele noastre sună într-una, mailurile vin și pleacă, oamenii au nevoie de ajutor, sarcinile administrative nu sunt nici ele simple. Dar voi știți, pentru că v-am mai spus de multe ori, că motorașul nostru sunt copiii și părinții lor. Supereroii din fiecare zi, care nu au de ales decît să fie puternici, curajoși și mai presus de orice, plini de speranța că totul va fi bine. Ei au munca cea mai grea și pentru că ei pot să realizeze lucruri atât de grele, tot ce facem noi pare ușor.

Când ne-am gândit să reînviem tradiția concertului de Crăciun, după 2 ani urâcioși și plini de nesiguranță pentru toată lumea, nu am știut cum va fi primită ideea. Dar am avut încredere că măcar prietenii noștri vor fi acolo, am avut susținerea necondiționată a câtorva parteneri din Constanța și am avut în suflet dorința de a celebra cu bucurie acest sezon festiv.

Și dragi prieteni, nu am fost dezamăgiți! La concert au fost prezenți nu doar prieteni, ci a venit TOATĂ LUMEA! Au venit echipele din secțiile ajutate de noi, au venit medici și asistente, au venit pacienți și parteneri, au venit sponsori, oameni care ne știu dintotdeauna și oameni care abia acum ne întâlnesc pentru prima oară. Au fost oameni care au cumpărat bilete online și le-au dăruit familiilor, prientenilor și chiar pacienților din programele noastre. Au fost echipe întregi de oameni care au venit din partea sponsorilor care nu ne uită niciodată.

De fapt, ați venit atât de mulți, încât sala de concert a Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța a părut dintr-o dată foarte mică. Oamenii au stat nu numai pe scaun ci și în picioare și pe scări. Au fost multe îmbrățișări, s-au spus multe cuvinte frumoase, au fost multe emoții, am râs și am zâmbit cât pentru o viață.

Aproape 400 de suflete au fost într-un gând în seara aceasta, un gând de bine, un gând de bucurie, un gând de speranță pentru toate familiile care se luptă în fiecare zi pentru copiii lor. Va mulțumim!

Mulțumim și partenerilor noștri care ne-au fost alături:
Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, @Asociatia Minerva Tomitana, Crama Rasova, Azuga Apa De Izvor, Anca Jobra, Lady in bucatarie, MOFT delishop, Cupcake Factory Constanta, creativ-interior.ro și minunaților voluntari de la @Colegiul National „Mircea cel Batran”. 💙
Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online