Peste 15.000 de lei stransi la Maratonul Nisipului pentru proiectul de modernizare a Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti Constanta

 

  • Fundatia Vodafone Romania dubleaza aceasta suma, fondurile de peste 30.000 de lei urmand a fi folosite si pentru achizitionarea unui videolaringoscop
  • A doua etapa a lucrarilor de constructii la noua sectie a fost finalizata

Bucuresti, 28 martie 2018 – Peste 15.000 de lei s-au strans la editia acestui an a cursei Family Run din cadrul evenimenului Maratonul Nisipului, organizat pe plaja statiunii Mamaia, pentru proiectul de modernizare a Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Clinic de Urgenta Constanta. Fundatia Vodafone Romania va dubla aceasta suma, fondurile totale de 30.000 de lei urmand a fi folosite si pentru achizitionarea unui videolaringoscop cu care va fi dotata sectia.

Strangerea acestei sume a coincis cu un alt moment important al proiectului de modernizare: incheierea celei de a doua etape a lucrarilor de constructii, in cadrul careia au fost refacute complet instalatiile sanitare si au fost montate cadrele metalice pentru usile culisante care vor asigura accesul rapid in saloane. Printre actiunile programate in urmatoarea etapa se afla realizarea structurii metalice exterioare a constructiei, montarea instalatiilor electrice in saloane si instalarea unui sistem ultramodern de comunicare pentru personalul medical al sectiei.

Banii stransi in cadrul maratonului au fost colectati din taxa de inscriere achitata de aproximativ 450 de participanti, copii si parintii lor, care au luat startul in cursa Family Run. Videolaringoscopul care va fi achizitionat este necesar pentru cazurile de intubare dificila, pentru copiii foarte mici, cu greutate sub cea normala si pentru cei cu malformatii congenitale care vor fi internati in noua sectie, modernizata prin proiectul finantat de Fundatia Vodafone Romania si implementat prin parteneriatul cu asociatiile Daruieste Aripi si Inima Copiilor.

La cursa Family Run au participat atat membri ai comunitatii din judetul Contanta si din regiune, cat si voluntari mobilizati din randul angajatilor Vofdafone Romania. Editia din acest an a Maratonul Nisipului, organizat de Asociatia Sportiva Sanasport, este cea de a treia care a oferit sustinere proiectului dedicat nou-nascutilor cu probleme grave internati la Constanta.

In Sectia de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Judetean Constanta primesc anual ingrijire 1.000 de copii cu probleme medicale, atat din judetul Constanta, cat si alte trei judete din sud-estul tarii: Tulcea, Ialomita si Calarasi. In aceasta regiune, mortalitatea infantila este cea mai mare din tara si de trei ori peste cea din Europa.

Noua sectie va dispune de echipamente medicale de ultima generatie si instalatii moderne, spatii speciale pentru parinti si pentru personalul medical, precum si sali de consultatie. Sectia va fi de asemenea dotata cu o solutie de telemedicina care va permite transmiterea securizata de imagini si parametri medicali, in timp real si urmarirea de la distanta a semnelor vitale ale pacientilor.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.   In cei 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 28 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Asociatia Daruieste Aripi este o organizatie non profit dedicata sustinerii acelor proiecte caritabile care pot aduce un real progres in tratamentul pacientilor din sistemul public de sanatate romanesc. Asociatia isi propune implementarea unor proiecte in domeniul medical, cu scopul de a imbunatati sansele de vindecare si supravietuire ale pacientilor. Daruieste Aripi a construit in cadrul Spitalului Judetean Constanta Sectia de onco-hematologie si reumatologie pediatrica, dedicata diagnosticarii, tratarii si monitorizarii copiilor bolnavi din zona de Sud-Est a Romaniei. Mai multe detalii pe https://www.daruiestearipi.ro/ si https://www.facebook.com/AsociatiaDaruiesteAripi/.

Asociatia Inima Copiilor exista si ajuta copiii cu boli grave, in special cardiace, din 2006. Asociatia a construit la Spitalul Marie Curie cele mai moderne spatii medicale din sistemul public de sanatate: Centrul de Excelenta pentru Cardiochirurgie (proiect in valoare de peste 3,5 milioane de euro, din care 1,6 milioane de euro stransi si investiti de Inima Copiilor) si Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti (un proiect de peste 2,1 milioane de euro realizat cu sustinerea Fundatiei Vodafone Romania, la care asociatia a contribuit cu peste 700.000 de euro), care va fi completata anul acesta cu prima banca de lapte matern din Romania. Asociatia a renovat la acelasi spital sectiile de cardiologie si neurochirurgie, a amenajat si dotat sala de operatii pentru neurochirurgie si continua sa sustina, inclusiv financiar, sectiile construite si zeci de mici pacienti care au nevoie de ajutor. Mai multe detalii pe http://www.inimacopiilor.ro/ si https://www.facebook.com/AsociatiaInimaCopiilor.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online