100 de copii-eroi la Therme Bucuresti

“ Eppur si muove”. Galileo a spus-o, iar noi, cei de la Dăruiește Aripi, o înfăptuim: mișcăm inimile oamenilor, dându-le ocazia să își fructifice generozitatea. A acelor oameni convinși că ceea ce trimiți în acest univers, ți se întoarce sub o formă sau alta. Iar săptămâna aceasta universul sigur a răsunat de chiotele, râsetele și zbenguielile a 100 de copii, plus însoțitorii lor, care au fost primiți cu brațele deschise de toți cei de la Therme București.

Repet, în cazul în care nu ați auzit. O sută de copii cu diverse afecțiuni, cu posibilități financiare scăzute, cu o luptă în urmă și alta înainte, cu dor de veselie și îndârjire de a învinge orice li se pune obstacol, unii cu frații și părinții împreună – pentru că boala i-a atins deodată pe toți – au petrecut, ca în poveștile de demult, câteva ore de bucurie absolută la cel mai mare complex de relaxare din Europa, la Therme București.
Vi s-a oprit repirația? Și nouă. Therme București a acceptat extrem de generos să colaboreze cu asociația Dăruiește Aripi pentru a oferi copiilor-eroi o zi în complex, cu toate facilitățile incluse, în mod gratuit.

Unul dintre copii îmi zice: “Excursia la Therme îmi demonstrează din nou ca sunt mulți oameni cărora le pasă. Știu ca le pasă multora, dar nu toți reușesc sa demonstreze cu fapte concrete.”
Therme dragă, fericirea pe care ai dăruit-o este foarte concretă! La fel și căldura personalului, răbdarea, promptitudinea cu care aceștia au oferit ajutor, zâmbetele mereu prezente.

Știți, probabil, deja că, atunci când Dăruiește Aripi își propune un nou proiect, vorbim despre alinare, redare a copilăriei, drumuri, spitale, refacere, soluții, telefoane, email-uri, convingeri, sponsori, seriozitate, acuratețe, responsabilitate, transparență, muncă pentru fericire, bucurii, veselie și râsete, şi găsirea oamenilor gata de lupta pentru bucuriile universului.

Nu este deloc ușoră această cale, dar pentru noi, cei care ne aliniem eforturile pentru ca fiecărui copil din drumul nostru să-i fie mai bine, este singura.
Fiecare proiect este o aripă pusă la locul ei. Fiecare persoană care ne-a spus “Da, vă ajutăm!” este o celebrare a umanității. Fiecare copil caruia i-am șters lacrimile și i le-am înlocuit cu un zâmbet este un cadou atât pentru noi înșine cât și pentru viitor.

Cum aș putea să vă povestesc încât să pot cuprinde în cuvinte zumzetul inimilor lor atunci când au ajuns la joaaaaacă … de-a bușilea, de-a curmezișul, hopa sus și hopa jos, de-a berbeleacul, pleosc în apă, pleosc pe sub apă, vâj pe topogan, haț un colac, zdup pe plută, zbang un val și apoi altul și iar și iar … ce frumos este infinitul în apă!
Cum aș putea aduna literele laolaltă pentru a grăi ce au simțit părinții și insoțitorii acestor copii cu poveri mai mari decât ei! “Nu mi-am mai petrecut timpul în a îi vedea pe ambii copii jucându-se împreună și râzând în hohote de la diagnosticarea celui mic. Nu știți ce înseamnă asta pentru mine, cât mă ajută să cred că vom învinge! Și vom învinge, cu siguranță!” așa îți aduci aminte că atunci când un copil capătă un diagnostic, boala aceea lovește în câțiva deodată, în toată acea familie care își suspendă trăirea firească pentru a se înarma până în dinți cu drumuri, analize, vigilență, calcule, anxietate. Ziua petrecută împreună cu armura abandonată, cu reîntâlnirea fraților și a prietenilor ca simpli copii cu chef de joacă, le-a dat putere. La Therme, am fost martorii unei regenerări energetice fantastice a acestor copii, răspăndiți printre valurile din piscină sau coborând frenetic pe topogane.

Dragi oameni de la Therme, copiii noștri vă iubesc pentru joaca continuă la care i-ați antrenat; părinții lor vă pomenesc în osanalele aduse cerului pentru că le-ați adus înapoi, fie și pentru o zi, râsetele din familie; Asociația Dăruiește Aripi, cu medicii, asistentele și voluntarii angrenați în această surpriză de poveste, se mândrește să vă fie parteneră la ghidușii pentru copii.

“Dacă aș putea, aș locui la Therme.” spune glasul fericirii de copil și nu cred că ați primit o declarație de iubire mai frumosă.

Dragă Dobrogea GROUP, îți mulțumim ca te-ai alăturat.
Draga Azuga Waters îți mulțumim ca de fiecare data ești alături de noi, şi reuşeşti să contribui la zâmbetele acestea sincere!

Livia ştii-tu-cine, te iubim ştii-tu-cum.

Ziua minunata in imagini poate fi rememorata aici.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online