Ziua Internațională a Copilului cu Cancer

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului cu Cancer, în data de 15 februarie, ne-am întâlnit la Centrul FOCUS cu pacienți abia diagnosticați și supraviețuitori. Am vrut ca micuții aflați la începutul acestei luptei crunte să afle direct de la cei care au trecut deja prin asta că exista vindecare, că există speranță, că există un viitor. Și că lupta lor e justificată pentru că rezultatul final, VIAȚA, merită totul.

Au primit încurajări de la pacienți care acum sunt deja adolescenți sau tineri adulți, care au trecut prin aceste greutăți și le-au oferit putere și încredere, în primul rand părinților care duc și ei această luptă nedreaptă și suferă odată cu copiii lor.

Una dintre mamici spunea zambind, printre lacrimi: „Mă uit la acești tineri minunați și mi-o imaginez pe cea mică, in viitor…”

După povestea cu final fericit a uneia dintre învingătoarele cancerului, la întrebarea „Ce vrei să le mai spui, așa, la final, noilor tăi prieteni?”, A. a spus: „Să fiți încrezători că se poate și să nu vă dați înapoi de la nimic. Să nu vă pierdeți niciodată speranța.”

Ligia Moldovan, psihologul care a moderat discuțiile informale a punctat foarte bine această întâlnire: “Faptul că noi ne aflăm aici este cel mai minunat lucru. S-a facut și soare afară.”

Ne dorim să fie soare pentru toți copiii bolnavi de cancer. Și să umplem Centrul cu supraviețuitori și poveștile lor puternice și frumoase.

Implică-te și tu în acțiunile și proiectele Asociației Dăruiește Aripi, redirecționând 2% din impozitul pe venit din salariu. Contribuția noastră, a tuturor, oricât de mică ar fi ea, face diferența.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online