Amenajarea de spații dedicate copiilor, în centrele de transfuzii din țară

Derulăm în prezent un proiect prin care modernizăm centrele de transfuzii din toată țară cu spații dedicate copiilor, pentru cazurile în care donatorii sunt însoțiți de cei mici când vin să doneze.

Statisticele spun că există o probabilitate de 97 % ca tu, cititorule, să cunoști pe cineva care are nevoie de o transfuzie de sânge. Și totuși, îngrijorător este faptul că mai puțin de 2% dintre români donează sânge, adică de 4 ori mai puțin decât media europeană.

La începutul anului la rugămintea doamnei doctor Alina Dobrotă, coordonatoarea Centrului de Transfuzii de la Constanța am amenajat un spațiu de joacă dedicat copiilor care vin împreună cu părinții lor donatori, să dăruiască viață din sângele lor.  De aici a înflorit și ideea de a replica această inițiativă la nivel național.

Zis și făcut!

În luna august am vizitat 10 centre de transfuzii din țară și împreună cu personalul medical din fiecare centru am identificat elementele necesare creării unui astfel de spațiu iar acum, în luna octombrie, ele sunt deja utilizate intens de copiii salvatorilor anonimi, donatori de sânge din: Arad, Baia Mare, Brașov, Constanța, Oradea, Ploiești,  Pitești, Slobozia,Târgu-Jiu, Timișoara,  Sfântu Gheorghe.

Urmează un alt periplu care include centrele regionale de transfuzii din Brăila, Galați, Iași, Suceava, Piatra Neamț, Bacău, Buzău.

Și nu uita cititorule, ai în tine sânge salvator și poți oricând să donezi viață!

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online