Adio, dar rămân cu tine!

În luna septembrie vom inaugura cu bucurie reconstrucția Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți. Nu vom reuși să mulțumim destul celor care au contribuit pe parcurs la derularea proiectului, celor care au înțeles importanța unui nou spațiu modern, dedicat medicinei de calitate. Nu vom reuși să mulțumim îndeajuns Fundației Vodafone România, fără de care astăzi nu am fi fost aici.

Acestea fiind spuse și trecute, iată-ne într-o secție nouă, care va trebui să își dovedească performanța, care va trebui să își atingă obiectivul pe termen lung: creșterea calității îngrijirii celor nou-născuți la Constanța și creșterea considerabilă a supraviețuitorilor în rândul celor mici, născuți bolnaviori. Așadar, adio proiectului de reconstrucție, dar rămânem cu medicii care lucrează în neonatologie, cu personalul de suport și auxiliar, cu Spitalul Județean Constanța, cel care va trebui să administreze o secție la standarde foarte înalte.

Cu ce începem? Cu sprijin în pregătirea medicilor, a asistentelor? Cu procesele? Cu protocoalele aferente noii secții? Cu toate o dată? Nu știm acum, dar va trebui să ne decidem, împreună cu medicii. Ceea ce am început deja, trebuie continuat la cele mai înalte standarde.

Va trebui să strângem în jurul nostru din nou comunitatea și să facem din funcționarea noilor secții, exemple de calitate. Pentru că suntem convinși: calitatea este cea care ne va aduce rezultatele pe care le așteptăm. Nu compromisurile, încrâncenările și nepăsarea. Calitatea este cea care va trebui să guverneze tot ceea ce se întâmplă acolo. La fel ca în secțiile performante din alte țări. Nu ne putem permite să nu exploatăm la maxim condițiile pe care tocmai le-am oferit copilașilor născuți prematur. Trebuie să găsim cea mai bună soluție integrată de funcționare a acestei secții în cadrul spitalului, implicit a sistemului. Acestea fiind spuse reluăm titlul: Adio reconstrucție, dar rămânem împreună până la obținerea rezultatelor visate.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online