Am câștigat Premiul 1 la secțiunea Sănătate la Gala Societății Civile

Luni, 3 iunie, la Ateneul Român, Dăruiește Aripi a primit Premiul 1 la secțiunea Sănătate la Gala Societății Civile pentru proiectul “Dezvoltarea Registrului National de Onco-Hematologie Pediatrică din România (RNOHP)”.

Lansat oficial în februarie 2019, o dată cu primul raport despre incidența cancerelor la copil, RNOHP însumează munca celor 11 centre de oncologie pediatrică din țară, care acum lucreaza într-o echipă unită pentru a pune la dispoziția tuturor – medici, beneficiari și organizații în domeniu – informații importante despre situația reală din oncologia pediatrică.

Deși este considerat o boala rară (din punct de vedere al frecvenței de apariție) cancerul copilului reprezintă nu numai o problemă de sănătate foarte gravă, ci și un test de performanță a sistemului de sănătate și protecție socială al unei țări.

Analizarea datelor din RNOHP vor putea duce la  stabilirea judicioasă a numărului de secții, de medici specialiști și cadre medicale, distribuția lor geografică, dotarea cu echipamente și materiale, asigurarea necesarului de medicamente și investigații specifice, includerea în trialuri internaționale (singura șansă în tumorile cu supraviețuire redusă), rețele de suport psiho-social pentru copiii bolnavi și familiile lor, servicii adecvate pentru nevoile și integrarea socială a supraviețuitorilor.

Premiul Galei Societății Civile este recunoașterea cea mai importantă din țară noastră în sectorul de activitate non-profit iar la secțiunea Sănătate proiectul Registrul Național de Onco-Hematologie Pediatrică din România (RNOHP) a concurat alături de alte 21 de proiecte și a ieșit câștigător. Suntem foarte recunoscători și pentru faptul că, deși este un proiect care nu vinde, și nu sunt mulți cei care înțeleg cât de mult ajută cifrele pe termen lung oncologia pediatrică din România, RNCC a reușit această performanță.

Mulțumim ING România pentru toată susținerea voastră necondiționată în acest proiect.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online