Amenajarea și modernizarea secției de Oncologie a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța

La sfârșitul anului 2023, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa a inaugurat un ansamblu modular de spitalizare de zi pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii și oncologice.
În vederea îmbunătăţirii standardelor de îngrijire a pacienţilor, este necesara dotarea Ansamblului modular Spitalizare de zi cu aparatura, mobilier si infrastructura IT, asigurandu-se astfel desfasurarea in conditii optime a activitatii medicale din cadrul acesui compartiment.

Pacienții cu cancer pulmonar au nevoie de acces rapid la servicii integrate de diagnostic şi tratament oncologic, de preferat în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare. În prezent, după diagnosticare, pacienții așteaptă până la 60 zile pentru începerea tratamentului în unitățile oncologice din afara spitalului, timp în care boala avansează și starea generală se degradează.

Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa asigură, în prezent, diagnosticul a peste 350 de pacienţi anual, deservind populaţia judeţului Constanţa, dar şi a zonelor limitrofe (Tulcea, Călăraşi). Acești pacienți și-ar putea iniția tratamentele tot aici, imediat după stabilirea diagnosticului.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online