Asociația Dăruiește Aripi lansează primul proiect educațional despre responsabilitate socială, adresat copiilor

„DA, Eu Pot!” va fi implementat, în primă fază, în școlile și grădinițele din Constanța, urmând ca în câteva luni să fie extins și în alte orașe

Constanța, 20 februarie 2018Asociația Dăruiește Aripi demarează primul proiect educațional despre responsabilitate socială, adresat copiilor. Inițiativa poartă numele „DA, Eu Pot” și are drept principal obiectiv educarea copiilor în direcția dezvoltării conșțiinței sociale și a înțelegerii relației de interdependență dintre membrii unei comunități.

Primul modul din cadrul proiectului se desfășoară zilele acestea în cadrul a douăzeci de unități școlare din Constanța și beneficiază de susținerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

„Initiativa pe care v-o prezentăm astăzi poartă amprenta responsabilității noastre de a transmite generației tinere cunoștinte importante privitoare la implicarea lor socială. Credem că responsabilitatea socială se poate deprinde și copiii au nevoie să înțeleagă ce înseamnă rolul pe care îl joacă în a face <<mai binele>> posibil. Am tipărit o carte cu o poveste terapeutică minunată, spun eu, pe care am distribuit-o gratuit la 3000 de elevi din școlile și grădinițele din Constanța. Intervine acum rolul dascălilor copiilor noștri să dezvolte temele abordate în Povestea lui Eu Pot!”, declară Alina Pătrăhău, fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi.

„Povestea lui Eu Pot!” aduce astfel responsabilitatea socială în mijlocul copiilor, oferindu-le posibilitatea de a înțelege importanța actului de a dărui cu ajutorul diverselor teme și jocuri adaptate vârstei lor. Cartea conține o poveste educațioanlă și activități interactive ilustrate de Daniela Șoșa, Maria Surducan, Maria Cucu, Teodora Oprea, Ileana Surducan și József Vass, aceștia susținând pro bono proiectul.

„DA, Eu Pot!” va ajunge în toamnă și în alte orașe din țară, urmând ca datele caravanei să fie anunțate pe site-ul „Dăruiește Aripi”. Mulțumim pentru susținerea desfășurării proiectului: Asociația Ilustrart, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Ana Maria Huzum, Adina Rosetti.  

Asociația „Dăruiește Aripi” va continua să se implice cu toate resursele și în proiectele din sfera sănătății. Cel mai recent proiect este  Reconstrucția si modernizarea secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pe care Asociația îl derulează în parteneriat cu Inima Copiilor și cu susținerea Fundației Vodafone România.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online