Asociatia Dăruiește Aripi lanseaza tratamentele la domiciliul copiilor cu cancer in Bucuresti si alte 6 judete din Muntenia

  • Mai putine drumuri la spital pentru copiii bolnavi si familiile lor 
  • Personalul medical specializat de la Institutul Oncologic Bucuresti (IOB) va acorda ingrijiri acasa la copii, in conditii de siguranta 
  • Dosarele medicale sunt integrate intr-o platforma digitala 

Bucuresti 25 august 2022 

La initiativa Asociației Dăruiește Aripi, personalul medical al Sectiei de Oncologie Pediatrica din IOB merge acasa la micii pacienti, pentru tratamente si monitorizare, sub coordonarea medicului curant. Scopul programului este imbunatatirea sanselor la viata si sanatate, prin accesul la servicii medicale gratuite la domiciliu pentru copiii din Bucuresti si regiunea Muntenia (Ilfov, Prahova, Calarasi, Giurgiu, Dambovita si Ialomita). Acesta ajuta in special familiile din zonele rurale defavorizate.  

Programul este construit pe baza modelului lansat de Dăruiește Aripi la Constanța in 2018 si aduce un element de noutate prin digitalizarea intregului proces. Platforma Dara este solutia online care va integra dosarele medicale ale copiilor si care faciliteaza ingrijirea lor atat la spital cat si acasa.   

Prin deplasarea echipelor medicale la domiciliu, micii pacienti nu mai sunt nevoiti sa faca nenumarate drumuri la spital, unele chiar de sute de kilometri, pentru a primi tratament. Programul de ingrijiri de proximitate deplaseaza focusul din spital catre pacient si comunitate si este total gratuit. In prima etapa, aproximativ 100 de copii vor beneficia de aceste servicii. Echipa medicala va fi formata din 4 medici si 10 asistente de la IOB. Selectia cazurilor se va face in functie de criterii de prioritate medicale si sociale (ex. nevoie de paliatie, nedeplasabil, rezultatele anchetelor sociale). 

“Ne ducem acolo unde doare mai tare. Visul nostru este ca toti copiii bolnavi din Romania sa primeasca tratamente neintrerupte atat la spital cat si la ei acasa. Am inceput in Dobrogea, continuam cu Muntenia si ne-am propus sa acoperim toata tara in urmatorii 5 ani”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatorul si presedintele Asociației Dăruiește Aripi. 

Tratamentele la domiciliu din regiunea Muntenia sunt finantate, intr-o prima etapa, de ING Bank România, in cadrul programului de granturi « Adopta un Proiect », editia 2021, cu 50.000 euro. ING Bank România este partener strategic al programului de tratamente la domiciliul copiilor cu cancer susținand, alaturi de angajati si clienti, dezvoltarea acestuia inca de la prima etapa, din 2017. Anul acesta asigura sprijinul necesar pentru extinderea programului in Bucuresti si alte sase judete.  

  

Cei care doresc sa sprijine programele Asociației Dăruiește Aripi o pot face aici: https://www.daruiestearipi.ro/doneaza/ sau pot trimite textul DONEZ prin SMS la 8845 (2 euro) sau 8864 (4 euro).  

______________________ 

Contact Asociația Dăruiește Aripi:  

Alina Pătrăhău // Fondator & Presedinte // 0723 215 387 // alina@daruiestearipi.ro  

Raluca Brăgărea// Relatii cu mass media // 0724 525 010 // raluca@daruiestearipi.ro  

_______________________ 

Despre noi www.daruiestearipi.ro 

Asociația Dăruiește Aripi este o organizatie non-profit fondata in anul 2013 cu scopul de a asigura accesul la servicii medicale si sociale de calitate pentru copiii din Romania si familiile lor, in special pentru cei cu afectiuni onco-hematologice. 

Misiunea Asociației Dăruiește Aripi este de a creste sansele de supravietuire ale copiilor bolnavi din Romania, prin dezvoltarea de servicii medicale si prin reconstructii si modernizari de sectii in spitale publice. Unul dintre proiectele emblema este Registrul National al Cancerelor la Copii, care a fost premiat de Parlamentul European cu distinctia “Cetateanul European 2020“ – singurul instrument care centralizeaza cazurile de cancer pediatric din Romania.  

 

 

 

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online