Ce a însemnat 2017 pentru Centrul Medical Focus, proiectul nostru de succes?

Medical vorbind, a însemnat o creștere a numărului de cazuri descoperite la copii: limfoame, tumori, leucemii, vasculite, patologii rare. Cuvinte pe care niciun părinte nu ar trebui să le cunoască, să se confrunte cu ele. Noi, ca organizație, am ales să fim alături de ei. Îi vedem și trăim alături de ei veștile cu analize bune și mai puțin bune, cu transfuzii și înțepături, cu plecări spre un oraș sau țară străină pentru tratament avansat, celebrăm întoarcerea acasă când sunt bine și îi susținem atunci când recad sau, din păcate, atunci nu mai e nimic de făcut decât îngrijirea paliativă, în care și noi, și medicii ne dorim să le oferim o trecere lină, demnă și fără dureri.

Logistic vorbind, în anul 2017 Centrul Medical de Zi Focus- oficial denumit și compartimentul de onco-hematologie pediatrică cu spitalizare de zi din Spitalul Județean Constanța – a primit prin implicarea Asociației Dăruiește Aripi echipamente medicale  în valoare de aproximativ 50.000 lei, peste 11.000 euro.

Sonda cardiacă pediatrică achiziționată folosește la depistarea malformațiilor și complicațiilor care apar la micii pacienți de la Centru. Videocapilaroscopul care depistează modificări patologice incipiente la pacienții cu boli rare și reumatologice a adus Centrului Focus și titlul de Centru Eustar – membru cu drepturi depline cu acces la biblioteca medicală internațională de cazuri medicale specifice. De acum, medicii din Centru au la dispoziție echipe medicale multidisciplinare internaționale, cu care se pot sfătui în timp real pentru a găsi cele mai bune și eficiente soluții pentru copiii aflați în suferință.

Dăruiește Aripi este onorată că a putut facilita toate acestea. Contribuția noastră la specializarea acestor medici (și achiziționarea echipamentelor necesare) și faptul că îi vedem în fiecare zi cum aplică tot ceea ce învață și cât de dornici sunt să își facă meseria cât mai bine ne confirmă că suntem la locul potrivit.

Mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi. Avem nevoie de mai mulți ca voi. Sprijiniți-ne!

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online