Cum am strâns peste 99.000 de lei la Swimathon 2021

Există în Talmud o frumoasă legendă ebraică, despre cum lumea va continua să supraviețuiască pentru totdeauna atâta timp cât, în fiecare generație, vor fi pe lume 36 de oameni drepți. Pe umerii lor – unii dintre ei, fără să o știe – stă întreagă alcătuirea Creației.

 

Cu fiecare om care ne ajută, cu fiecare bănuț donat, un copil bolnav primește o șansă la viață. Am fost îngrozitor de emoționați – copleșiți, de fapt – după ediția din acest an a Swimathonului. Am sperat să reușim să ne apropiem măcar de ținta de 100.000 de lei strânși din donații, pentru proiectul nostru de finanțare a tratamentului la domiciliu a copiilor bolnavi de cancer și alte boli grave.

Și ne-am apropiat până… foarte aproape: am adunat peste 99% din această sumă. Peste 99.000 de lei. Mai avem câteva sute de lei până la borna de 100.000 de lei și încă jumătate de lună în care mai puteți „înota” simbolic pentru noi.

Ce am mai putea spune? Suntem copleșiți.

 

Vă mulțumim tuturor, fiecăruia dintre voi, cei care ați înotat pentru copiii bolnavi, și celor care ați donat. Eroii noștri sunt copiii care se luptă pentru viață. Iar acum, sunt și echipele care au înotat pentru ei la Swimathon, către care se îndreaptă acum recunoștința noastră:

 

  • Bluemarinii Înaripați: șapte echipe formate din 63 de copii au înotat 29.325 de metri. Prin efortul lor au strâns 21.250 de lei, adică mai bine de o cincime din întreaga sumă colectată. Incredibil, dar adevărat.
  • Cele trei echipe ale ING, care au strâns peste 25.000 de lei intern, prin propria campanie derulată în rândul colegilor lor.
  • Echipa Dăruiește Aripi 1 a fost anul acesta extrem de activă, promovând constant campania noastră pe paginile lor de socializare, la radio și printre prieteni și cunoscuți dar și înotând în ziua evenimentului. Pe lângă acestea, Cameliu și Andrei au înotat 30 km în mare pentru echipa lor, reușind să își depășească obiectivul fixat.
  • Pescăria lui Matei, care a găzduit evenimentul la Agigea pentru a doua oară. În plus, Matei a strâns donații pe pagina lui, sub formă de cadouri pentru ziua lui de naștere, care s-a întâmplat să coincidă exact cu ziua Swimathonului.
  • Și le mai mulțumim celor 300 de oameni, mulți necunoscuți, care au donat fiecare, în medie, câte 50 de lei.

Pe umerii acestor oameni – donatori individuali, corporatiști, manageri de firme, copii inimoși, antreprenori – se sprijină lumea micilor noștri bolnavi. Ei fac ca pentru ei să răsară soarele și mâine, și poimâine.

 

Mulțumită lor, suntem acum mai aproape de completarea bugetului proiectului, de 345.000 de lei. O vizită la domiciliu înseamnă un cost de aproximativ 700 de lei pentru materiale medicale și transport, iar datorită vouă, vom putea face cu 143 de vizite mai mult anul acesta, pentru a-i îngriji pe micii noștri pacienți la ei acasă.

Ca să vă faceți o idee, în prima jumătate a anului am făcut 160 de vizite, parcurgând o distanță de peste 10.000 de km de la spital la locuințele copiilor, și am recoltat peste 650 de analize. Costurile totale s-au ridicat la circa 200.000 de lei.

 

Nu uitați că mai puteți face donații până la sfârșitul lunii iulie, tot în cadrul Swimathonului. Împreună putem dărui aripi. Vă mulțumim tuturor.

 

TRATAMENTE LA DOMICILIUL COPIILOR CU CANCER

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online