Cum putem îmbunătăți accesul copiilor din zonele rurale la asistenţă medicală primară?

România este o ţară relativ mare şi în consecinţă şi problemele care pot fi rezolvate prin proiecte inovatoare sunt multe şi importante. Viziunea noastră este aceea că specializarea pe anumite domenii poate aduce beneficii uriaşe, o acumulare a experienţei necesare derulării unor programe de care să beneficieze cât mai mulţi şi în măsură cât mai mare. Provocarea care ne stă înainte este să alegem acea cauza care, cu acelaşi volum de efort, să aducă beneficii cât mai importante. În fiecare newsletter vom lansa o idee care îşi va încerca norocul în morişca gândurilor celor care vor şi pot să contribuie. După un an de analiză şi reflecţii, una dintre aceste idei va prinde viaţă şi se va transforma într-un proiect viu. Ştim că, cu ajutorul vostru, proiectul ce va fi ales va fi cu siguranţă cea mai bună emulaţie a unui an de zile.

O altă latură a inovaţiei o reprezintă posibilitatea proiectului de a se autofinanţa pe termen lung prin contribuţia membrilor comunităţii căreia i se adresează.

Inovaţia nu este o etapă, ci un proces în sine. Acest proces are nevoie de timp. Are nevoie de informare, de cunoştinţe, de experienţă acumulată prin reuşite şi eşecuri. Dacă misiunea noastră se referă la soarta copiilor defavorizaţi dintr-un motiv sau altul, atunci ne vom apleca atenţia către aceste grupuri sociale. Ideea pe care o vom explora în viitor şi pe care o împărtăşim cu toţi cei ce vor să contribuie la găsirea unei soluţii este accesul copiilor din zonele rurale la asistenţă medicală primară. Ştim că există deficit de medici, ştim că există deficit de atenţie către medicina primară, preventivă, atât în mediul rural, cât şi în mediul urban. Ştim că nu există resurse pentru a rezolva genul acesta de probleme, însă mai ştim şi că zeci de mii de copii suferă de afecţiuni de care nu ar trebui să sufere, ajung la medicul specialist în ultima clipă și asta dacă au şansa de a ajunge acolo până la sfârşit. Avem nevoie de medicină primară la sate, avem nevoie de facilităţi de telemedicină, de rezolvarea cauzei căreia cei ce au inovat caravanele medicale încearcă să îi adreseze efectele.

Avem nevoie de implicarea bisericii şi a comunităţilor locale. Avem nevoie de implicarea voluntară a celor ce au copii şi ar putea ajunge în situaţia în care să privească cu disperare şi neputinţă înspre ceea ce în ţările civilizate a devenit o obişnuinţă. Vrem să scurtăm rezolvarea acestei probleme sociale cu cel puţin 10 ani, încercând să salvăm vieţile a zeci de mii de copii. Sunt cauze care nu suportă amânare. Orice copil are dreptul la viaţă. Orice copil are dreptul la îngrijire primară. Iar noi avem obligaţia de a rezolva această problemă. Luând elementele ei, rând pe rând. Găsind rezolvări inovatoare pentru fiecare dintre ele. Aceasta este ideea lunii iulie. Fiind şi prima dintre ele, este şi una deosebit de puternică. Vă rugăm să ne scrieţi gândurile voastre pe adresa gânduri@daruiestearipi.ro. Orice contribuţie este extrem de valoroasă. Vă mulţumim pentru efort!

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online