Curs de îngrijiri paliative

Luna ianuarie 2018 a debutat pentru asistentele din compartimentul de onco-hematologie pediatrică a Spitalului Județean Constanța cu un curs de îngrijiri paliative, organizat la Brașov de Hospice Casa Speranței.

„A fost un curs atât de folositor pentru noi. Este reconfortant  psihic să fii printre colegi experimentați care se confruntă zilnic cu aceleași situații prin care trecem și noi zi de zi cu micii noștri pacienți. Stăpânirea lor de sine și profesionalismul, faptul că se văd rezultatele protocoalelor aplicate, ne dau încredere că tot efortul nostru nu este în zadar”, ne explică Marieta Paraschiv.

Ingrijirea paliativă vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora atunci când se confruntă cu problemele unei boli incurabile, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru pacient și aparținători.

Pentru Asociația Dăruiește Aripi, primul proiect de succes a fost chiar construcția compartimentului de onco-hematologie pediatrică în cadrul Spitalului Judtean Constanța, un loc prietenos pentru copiii care duc o luptă mai mare decât viața. În curând vom veni cu vești bune referitoare la acest proiect atât de drag nouă.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online