Detaliile fac diferența

Am inaugurat de curând noua secție de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, proiect a cărui construcție a costat 2.060.000 euro și a fost realizat în perioada octombrie 2016 – septembrie 2019.  Împreună cu partenerii noștri, Fundația Vodafone România și Asociația Inima copiilor ne-am celebrat și aplaudat sponsorii și prietenii care ne-au susținut în acest drum lung și greu, atent urmărit de specialiști.

Munca asociației noastre nu se oprește odată cu finalizarea lucrărilor de construcție. Succesul acestui proiect nu reprezintă doar aceastăinvestiție, ci mai ales funcționarea optimă a întregii secții în sistem. Încă din 2017, o dată cu începerea celor 7 luni de training la Marie Curie a medicilor și asistentelor de la Constanța, am înțeles un lucru foarte important: că dedicația și pasiunea în acest domeniu trebuie susținută continuu pentru că micuții născuți bolnăviori să aibă o șansă reală la viață și sănătate. Medicina evoluează rapid, trainingul personalului medical și dezvoltarea structurală continuă, devenind un obiectiv major în misiunea Dăruiește Aripi.

La începutul lunii septembrie o echipă de specialiști americani, a lucrat cot la cot în secția de neonatologie a spitalului județean Constanța, alături de medicii și asistentele de aici. Echipa, condusă de Prof. Dan Stewart (Professor of Pediatrics at University of Louisville, Kentucky) a studiat și analizat cazuri, a susținut prelegeri pe diferite teme de actualitate și mare interes în neonatologie.

Ne-am bucurat să constatăm că în săptămâna lor ca visiting doctors, nimeni nu se îndura să plece de la spital, deși trecuseră de mult orele de program și gărzi, toată lumea era absorbită de modul în care acești oameni reușeau să împărtășească din ceea ce sunt.

Reluăm ideea de la care a pornit visul nostru: Nu suntem aici să cerem, suntem aici ca să dăm. Să dăruim efortul de a învaţa, să dăruim în fiecare amănunt care ne înconjoară, pentru că această atenţie asupra lucrurilor esenţiale, asupra copiilor pe care îi îngrijim, va face toată diferenţa.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online