Este extraordinar să dăruieşti aripi de speranţă copiilor care îşi trăiesc fragmentat copilăria

În luna iunie anul acesta, Dăruieşte Aripi a înscris la Gala Societăţii Civile, competiţia naţională care recunoaşte implicarea socială şi exemplele de succes ale organizaţiilor neguvernamentale din România, primul proiect al Asociaţiei care, din lipsa de timp pentru celebrare, a rămas puţin cunoscut celor ce sunt interesaţi de subiectul bunăstării sociale. Proiectul înscris în concurs este Centrul Medical de Zi pentru Copii Focus, care înseamnă, de fapt, secţia de onco-hematologie şi reumatologie pediatrică, locul unde copiii din Constanța și împrejurimi, bolnavi de cancer, boli hematologice și reumatologice vin la tratament și monitorizare.

Am ajuns la Bucureşti fără mari aşteptări, proiectul nostru fiind doar unul dintre cele 166 de proiecte înscrise anul acesta.

Vrem să împărtășim cu voi, prietenii noștri, o parte din emoțiile simțite în seara din 12 Iunie pe scena Teatrului Național din București, când Dăruiește Aripi, pe lângă Premiul I la categoria Sănătate și Premiul pentru Originalitate, a primit și Marele Premiu al Galei Societății Civile.

Primul premiu I obţinut la categoria Sănătate ne-a bucurat foarte tare, reprezentând recunoaşterea de către cei asemenea nouă a eforturilor şi succesului comunităţii constănţene. Când imediat ne-a fost decernat şi premiul pentru Originalitate, aşteptările noastre au fost depăşite şi am fost din nou invitaţi pe scenă. Al doilea discurs în mai puţin de cinci minute a fost mult mai scurt şi marcat de surprindere. Am aşteptat cu entuziasm finalul decernării premiilor pentru ca în ultima clipă să se întâmple un miracol: ni s-a decernat Marele Premiu al Galei Societăţii Civile 2017, acest proiect fiind câştigătorul anului la toate categoriile. Alina şi grupul de Zâne prezent la Teatrul Naţional din Bucureşti au fost invitate din nou pe scenă, însă cel de-al treilea discurs a fost un potop de lacrimi. Lacrimi de bucurie.

Pentru cei ce nu sunt familiari cu proiectul, amintim că ideea Centrului Medical Focus s-a născut din nevoia tot mai acută de a oferi copiilor bolnavi de cancer din judeţul Constanţa un loc prietenos unde să primească, pe lângă tratamentul aproape de casă, atât de important, şi suportul emoţional care să îi sprijine în lupta cu boala. Paradoxal, deşi judeţul Constanţa este unul din judeţele unde numărul copiilor diagnosticaţi cu cancer depăşeşte media pe ţară, în tot sud-estul României, nu a existat, până la apariţia Centrului Medical FOCUS, un loc care să servească acestui scop.

Şi pentru că subiectul serii Galei Societăţii Civile au fost mulţumirile, vrem să adresăm şi noi câteva mulţumiri speciale. Mulţumim medicilor şi asistentelor de la secţia de onco-hematologie şi reumatologie pediatrică pentru profesionalismul şi sprijinul lor. Mulţumim părinţilor și mulțumim copiilor, pentru că ne primesc alături de ei, zilnic, la Centrul Medical de zi Focus. Ei sunt adevăraţii învingători.

Pentru generozitatea sponsorilor noştri, avem, de asemenea, mulţumiri. Fie că vorbim de redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit sau cei 2% din impozitul pe venit – aceste donaţii sunt motorul faptelor noastre. Mulţumim tuturor celor ce cred în Dăruieşte Aripi şi sprijină proiectele noastre. Este extraordinar să dăruieşti aripi de speranţă copiilor care îşi trăiesc fragmentat copilăria din cauza durerilor şi luptelor pe care puţini dintre noi le cunosc.

De multe ori, ignorăm bucuriile simple pe care le trăim zilnic. Ele sunt cele mai preţioase, iar zâmbetul unui copil bolnav valorează infinit de mult.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online