Fapta ta bună de sărbători poate fi să contribui la tratarea copiilor cu cancer din Institutul Oncologic București

Voluntariatul în secția de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic București ne-a făcut să identificăm câteva soluții la multe din provocările cu care se confruntă părinții, copii și totodată medicii de aici. Una din cele mai stringente este faptul că, deși există medici specialiști și aparatură medicală, secția nu are amenajat un loc pentru sedarea profundă și monitorizarea copiilor ce necesită investigații RMN cu anestezie.

Medicii se străduie (cu orele și chiar cu zilele) să găsească disponibilitate în centrele private, unele departe de spital, care asigură investigația RMN cu anestezie și, totodată, să găsească ambulanță ca să transporte copilul și mama dus și întors în spital.

Pacienții tratați în secția de oncologie pediatrică a  Institutului Oncologic București  reprezintă  o treime  din patologia malignă diagnosticată în toată țara (513 din 1438 de cazuri înregistrate 2009-2014, conform datelor din Registrul Național al Cancerelor la Copil).

De aproximativ 5 ani patologia secției este aproape exclusiv  de tumori solide, dintre care 30% sunt tumori cerebrale. În toate aceste cancere, monitorizarea RMN este esențială în decizia terapeutică, fiind prevăzută în toate protocoalele de  tramente moderne, preluate de la Societatea Internațională de Oncologie Pediatrică, conform standardelor europene.

Investiția amenajării unei astfel de camere se ridică la aproximativ 25,000 euro. Instalația de gaze medicale, cea de climatizare, ușile, geamurile și materialele ce au îmbrăcat pardoseala și pereții sunt standarde ce au fost îndeplinite în acest proiect.

Diagnosticul de cancer nu afectează doar copilul, ci întreaga familie, ale cărei resurse limitate se împart acum între concedii medicale sau fără plată, plata medicamentelor necompensate, costul drumurilor și vieții într-un oraș cu totul străin.

Căutăm sprijin financiar să putem finaliza acest proiect. Companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit, detalii aici. Ne puteți suna la numărul 0723 215 387.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online