Hrană pentru gânduri – Ce urmează? Ceva Major?

Cu siguranță că va urma ceva major. Un proiect care să fie pe măsura așteptărilor din ce în ce mai ridicate ale celor din jur. Cum s-ar putea altfel? Ce sens ar mai avea miile de like-uri și mesaje laudative?

S-au făcut secții întregi și chiar spitale, s-au așezat cărămizi și s-au turnat betoane. S-au construit ziduri și s-au turnat șape, s-au montat hectare de tapet și de tarchet pe pereți și pe pardoseli. Toate acestea însă poartă cu ele un secret: investițiile nu s-au făcut decât acolo unde a existat încredere între echipa de proiect și echipa medicală. Acolo unde efortul post-proiect poate să ducă lucrurile la bun sfârșit, unde cărămizile și betoanele au în jurul lor suflet. Unde tapetul și pereții de rigips au atașată o ambiție și un entuziasm care nici nu începe și nici nu se termină cu proiectele de construcție sau reconstrucție. Au oameni al căror altruism depășește milioanele de euro investite și care sunt motivați să salveze vieți. Să folosească la maxim noile dotări și să atingă obiectivele despre care admiratorii, în bucuria generală, au uitat că există. Nu este vina nimănui, este absolut normal. La fel de normal însă cum este ca noi să nu le uităm. Să nu le scăpăm niciodată din vedere, atât timp cât ele există și sunt neatinse.

 

Așadar, până când următorul proiect va deveni realitate, trebuie să ne îngrijim de ducerea la bun sfârșit a celor existente. Acolo unde, o dată trecută faza de „hardware” urmează faza de „software”. O dată terminat exteriorul, urmează finisarea interiorului. Este cineva care crede că Sistemul de Stat este capabil de unul singur să opereze facilitățile ultra-moderne pe care le-am creat noi, comunitatea? Oare credem cu toții că acestea trebuie să fie în continuare în grija comunității care le-a finanțat și care vrea să fie sigură că vor muri mai puțini copii în fiecare an? Este datoria noastră să rămânem în joc. Este mandatul nostru pe care nu l-am primit în scris, dar pe care îl intuim. Trebuie să rămânem lângă proiect și să ne asigurăm că el nu va cădea pradă nepăsării publice. Apoi desigur, vom face un alt proiect Major!

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online