Timpuri noi pentru noi

Îngrijorările și incertitudinea ultimelor săptămâni legate de virusul cel nou, cu coroana :), atrage, vrem-nu vrem, un comportament eratic, mai ales din partea părinților, care trebuie să găsească o metodă prin care, acasă, să se împartă echitabil între obligațiile de serviciu și să petreacă timp cu copilul sau copiii, care au nevoie de atenție și îndrumare pentru lecții și activități.

Haideți să luăm acest timp că o ocazie să bifăm acele lucruri care ne apar în gând noaptea târziu, înainte de somn, când derulăm lista lungă de to-do-uri din ziua precedentă.

Ne reîntoarcem la copii, pentru că ei ne arată, de fiecare dată, ce este cu adevărat important: să te bucuri și să descoperi cu ochi mirați și inocenți fiecare moment din prezent, prin simplul fapt că suntem acolo lângă ei și împărtășim aceleași zâmbete.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat de curând o informare cu recomandări de la specialiști despre cum să ne adaptăm la situația de carantină și izolare.

Trăim, de asemenea, o perioada în care, în mod conștient, îi putem învăța pe copiii noștri despre prevenție, conștiință, respect față de cei din jur și față de corpul nostru. E poate cea mai valoroasă lecție pe care natura ne-o predă de câteva luni: că putem supraviețui doar dacă suntem uniți și conștienți de puterea exemplului individual.

Căci, ei, copiii, sunt mesaje vii pe care le trimitem în viitor.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online