Liderul anului 2019 în sănătate pentru copii

Pe 21 ianuarie 2020, am fost premiați cu trofeul „Liderul anului 2019 în sănătate pentru copii” în cadrul Galei Itsy Bitsy. Este o încununare a eforturilor noastre din anii trecuți și această recunoaștere ne onorează.

În anul 2019 am derulat inițiative importante legate de sănătatea copiilor: am construit Registrul Național al Cancerelor la Copil, în parteneriat cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică și Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, pentru prima dată în România, acesta fiind singurul fundament pentru cunoașterea nevoilor în oncologia pediatrică din România.

Am inițiat proiectul de construcție a unei camere pentru anestezie generală destinată copiilor internați la Institutul Oncologic București. De asemenea, am amenajat cu locuri de joacă pentru copii 12 centre de transfuzii din țară și urmează încă 8.
Am continuat proiectele de dotare a secțiilor de pediatrie din spitalele publice din Constanța și Tulcea și am organizat evenimente în sprijinul și pentru copiii bolnavi.

Ca rezoluții pentru 2020 ne propunem:
– să reușim să facem funcțională secția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța;
– să continuăm programul de monitorizare medicală a copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea și să reușim să implicăm echipe multidisciplinare în sprijinul acestora;
– să fim aproape de medicii și institutiile implicate în sănătatea copiilor și, ca și până acum, să identificăm împreună cele mai bune soluții pentru problemele existente în sistem.

 

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online