#lunainimilordeschise, campania anuală derulată de Cora România, a ales în acest an proiectele Dăruieşte Aripi

#lunainimilordeschise, campania anuală derulată de Cora România, a ales în acest an proiectele Dăruieşte Aripi. Timp de 3 luni, în perioada 3 mai – 31 iulie 2017, clienţii Cora au putut dona contravaloarea punctelor acumulate din cumpărături de pe tichetul lor sau sume de bani direct la casă, pentru proiectul de achiziţionare de echipamente medicale ce vor fi folosite în secţiile de pediatrie din Spitalul Judeţean Constanţa.

Casierele Cora din Constanţa au înţeles importanța rolului lor şi utilitatea proiectului propus de Dăruieşte Aripi şi, în acest an, suma strânsă a fost una record faţă de cea de anul trecut: 28.000 euro, comparativ cu puţin peste 10.000 anul trecut.

Dăruieşte Aripi a aflat nevoia reală din secţiile de pediatrie ale spitalului Judeţean Constanţa aşa că, împreună cu medicii specialişti, a identificat deficitele în materie de echipamente medicale, achizitionându-se următoarele dispozitive:

  • Sondă cardiacă: va ajunge în secţia de oncopediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. Acest echipament medical performant este indispensabil în diagnosticarea precoce şi monitorizarea disfuncţiilor cardiologice la copiii aflaţi sub tratament oncologic. De asemenea, el va mai fi folosit în mod gratuit şi la copiii politransfuzati ce suferă de talasemie majoră, pentru screening-ul bolilor congenitale cardiace, screening-ul afectărilor cardiace autoimune şi cele în cadrul reumatismului articular acut.
  • Videocapilaromicroscopul detectează schimbări structurale şi funcţionale la nivelul capilarelor subunghiale etichetate clinic ca sindrom Raynaud, informaţii necesare în diagnosticul precoce al bolilor autoimune de tip scleroză sistemică, Lupus eritematos sistemic, dermatomiozită, boală mixtă de ţesut conjunctiv, artrită idiopatică juvenilă. Toţi copiii cu aceste diagnostice vor beneficia de evaluare capilaroscopică gratuită utilă în diagnosticul şi monitorizarea periodică stabilită în cadrul Centrului Medical de Zi Focus. Acest tip de investigaţii este unic în zona de Sud Est a României, în acest moment pacienţii trebuind să parcurgă peste 200 de kilometri la cel mai apropiat spital care pune la dispoziţie acest tip de examinare clinică. Secţia de onco-hematologie şi reumatologie din Constanţa are deja doi medici specializaţi pentru acest tip de examinări şi acum vor avea la dispoziţie şi echipamentul medical necesar pentru a realiza un act medical de calitate.
  • Şapte pompe automate de perfuzie vor ajunge pe secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa, cu ajutorul cărora se vor administra terapii medicamentoase în tratamentul copiilor. Aceste echipamente sunt indispensabile deoarece chimioterapia şi alte tipuri de tratamente se fac în doze şi durate precise, pompele securizând astfel actul medical şi confortul micului pacient.
  • Instrumentarul de ortopedie pediatrică este absolut necesar pe secţia de chirurgie şi ortopedie pediatrică pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale şi în luna august medicii au participat la un training pentru folosirea acestor echipamente la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.
  • Am achiziţionat şi şase aparate de aer condiţionat destinate saloanelor de pacienți.

Ne-am asigurat aşadar că aceste echipamente sunt de un real folos copiilor şi mulţumim partenerilor noştri pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Împreună cu hipermarketurile Cora şi clienţii lor constănţeni, am mai pus o cărămidă la eforturile noastre de a construi o infrastructură medicală performantă pentru copiii din Constanța.

Dacă vrei  și tu să contribui la proiectele Dăruieşte Aripi, iată cum poți ajuta:

Persoanele fizice pot sprijini Asociația Dăruiește Aripi direcționînd 2% din impozitul pe venit.

Companiile pot contribui cu 20% din impozitul pe profit.

Vă mulțumim!

Transparenta acţiunilor noastre este o calitate cu care ne mândrim, aşa că în decursul lunii septembrie veți putea verifica raportul financiar al acestui proiect pe site-ul nostru www.daruiestearipi.ro.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online