Moș Crăciun

Perioada sărbătorilor de iarnă a purtat cu ea întotdeauna ceva magic. Nașterea Domnului și bucuria pe care o simțim în suflet cu această ocazie a coincis întotdeauna cu sosirea lui Moș Crăciun, cu minunăția beculețelor colorate și cu puterea fiecăruia dintre noi de a dărui. Iată cum Dăruiește Aripi își întâlnește vocația și își împlinește misiunea în această perioadă, cu cea mai mare bucurie.

Pentru cine cunoaște Spitalul Județean din Constanța, este evident sentimentul care pune stăpânire pe tine începând cu clipa în care știi că trebuie să mergi acolo. Boală, maladie, afecțiune, prognostic, suspiciune, patologie sunt doar câteva dintre cuvintele ce însoțesc gândul că trebuie să meargă la spital. Până și cuvinte mai puțin dureroase cum ar fi investigații, analize, prevenție, își au rolul lor și porția lor de teamă indusă celor ce ar putea fi numiți la un moment dat „pacienți”. Noi însă, știm că nu trebuie să fie așa. Spitalul este un loc în care oameni buni încearcă să te ajute. Locul în care găsești rezolvări și nu numai probleme, locuri din care pleci mai liniștit pentru că niște profesioniști au grijă de tine și de sănătatea ta. Dar cum am putea să transmitem această dorința? Cum am putea să schimbăm percepția despre spital în ceea ce ar putea fi de fapt? Putem face asta măcar pentru copii?

Iată că Sărbătorile de iarnă ne oferă această ocazie. Ca și anul trecut, ne ocupăm de două lucruri: împodobirea secțiilor în care intră copiii, cu globulețe și alte decorațiuni de iarnă și, în al doilea rând, strângerea cadourilor de la prietenii proiectelor noastre ce vor fi dăruite copiilor suferinzi cu ocazia vizitelor la spital. În cele două privințe suntem ajutați de spiriduși, Crăciuni și Crăciunițe care înțeleg că și sărbătorile lor vor fi mult mai frumoase și mai liniștite după contribuția fiecăruia la aceste minuni. Acelora care spun că spitalul este un loc în care este tratat fizicul celor care vin acolo, le spunem cu mândrie că greșesc. Spiritul este la fel de important ca și fizicul și sufletul unor copii valorează de multe ori cât trupurile lor.

Îi invităm pe toți cei care cred în astfel de lucruri să ne însoțească în eforturile noastre de a transforma pentru o perioadă scurtă spitalul într-o casă a Crăciunului, unde bucuria de pe străzi va pătrunde adânc acolo unde este mai mare nevoie de ea: în sufletele copiilor noștri. Rămâne ca mai apoi să le putem spune celor care nu cred în Moș Crăciun: ați văzut? V-ați înșelat! Atâta timp cât fiecare dintre noi poate fi un spiriduș, Moș Crăciun va exista veșnic în sufletele noastre și în sufletele celor ce primesc darurile noastre.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online