„Nu-mi ajunge toată viața să vă mulțumesc!” – Jurnal de prematur

În toiul nopții, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Constanța, ajunge o tânără îmbrăcată în mireasă, însărcinată în 27 de săptămâni.

Așa sună povestea tinerei care a născut în noaptea nunții:

„Spun că mi-a fost salvată nunta de către formație, deoarece la ora 01.30 eu am părăsit propria nuntă. Am ajuns în urgența Spitalului județean Constanța cu hemoragie masivă, fiind în pericol de moarte atât eu, cât și copilul meu. Aici începe altă poveste: am descoperit oameni minunați, puțin spus oameni, adevărați îngeri și profesioniști. La ora 01.32 ajunsă în urgență, la ora 01.48 născusem deja o minune de băiețel.

Oameni pricepuți, oameni care și iubesc meseria, oameni care nu cer bani, oameni interesați de viața pacientului, oameni…pur și simplu OAMENI! Nu-mi ajunge o viață întreagă să le mulțumesc și să le ofer recunoștința mea, doamnelor doctor care m-au operat, dr. Georgiana Duță, dr. Anca Tureac, doamnelor doctor care mi-au îngrijit și îmi îngrijesc copilul încă de la naștere, dr. Monica Surdu, dr. Livia Frățiman și dr. Ioana Arnăutu.

N-o să uit să amintesc și asistentele medicale, care s-au comportat exemplar, și nu doar cu mine, un caz care ar putea impresiona – nu le e dat zilnic să primească, în urgență, femei îmbrăcate în rochie de mireasă.

Există oameni minunați în cadrul Spitalului clinic județean de urgență Constanța. Nu-mi ajunge toată viața să vă mulțumesc că mi-ați salvat viața mie și copilului meu! Cu cea mai mare sinceritate, și cu cel mai mare respect, vă iubesc!”

Astfel de povești ne emoționează și sunt motivul pentru care mergem mai departe cu proiectul de Reconstrucție a Secției de Terapie-Intensivă a Spitalului Județean Constanța, proiect realizat cu sprijinul Fundației Vodafone și alături de Asociația Inima Copiilor.

„La Secția de Neonatologie, aproape întotdeauna viața bate filmul. Astfel de cazuri sunt motivul pentru care noi mergem mai departe cu proiectele noastre. Iată de ce este prioritar să avem o secție performantă de Terapie-Intensivă la Constanța”, a spus Alina Pătrăhău (Vasea), fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi.

Persoanele fizice pot sprijini Asociația Dăruiește Aripi direcționînd 2% din impozitul pe venit.

Companiile pot contribui cu 20% din impozitul pe profit.

Sau printr-o contribuție, în LEI sau EURO, în contul Asociației:

Titular cont: Asociatia DARUIESTE ARIPI
CUI: 314 827 67
IBAN LEI: RO 70 BTRL RON CRT 020 750 3901
IBAN EURO: RO 20 BTRL EUR CRT 020 750 3901
Banca: BANCA TRANSILVANIA, sucursala Constanta
COD BIC/SWIFT: BTRLRO22

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online