Povestea cadourilor

Nu este iarnă dată de la Dumnezeu în care să nu auzim la fiecare știre, după fiecare cântecel la radio, pe stradă, în mașină, la școală sau acasă: este epidemie. Toți sunt răciți. Ei, bine, ca să nu ma dezic nici eu de tradiția aceasta, vă anunț că am asistat iarna aceasta la cea mai mare epidemie. De fapt, hai să-i spun pandemie, pentru că a cuprins un întreg univers școlar, pentru că s-au molipsit atât de ușor și de firesc unii de la alții, încât virusul acesta nu a mai putut fi oprit și s-a răspândit de la mic la mare, de la copil la părinte, de la părinte la voluntar, de la profesor la elev.

Constănțeni, vă anunț că în oraș este sigur epidemie de bunătate!

Și știți ceva, de data aceasta vă îndemn să nu vă feriți, să nu vă adăpostiți sau să vă ascundeți în casele voastre. Ieșiți cu toții și îmbrățișați-i pe cei molipsiți, trebuie să le arătăm că vrem toți o așa boală: împreună cu care putem lupta, și nu una împotriva căreia ne chinuim să luptăm.

Căci acesta este fundamentul de la care totul a pornit: epidemia de bunătate luptă împotriva bolii care ia vieți.

Bunătate prin a dărui: un moment, o clipă din timpul nostru în general, sau acum de Crăciun un cadou care știm că va fi primit ca pe cel mai de preț lucru de către un copil deja extenuat cu lupta sa pentru propria viață.

La Centrul Focus vin copii cu suferințe grele, cu o povară care le îndoaie umerii si le pune multă tristețe în ochișorii mici dornici de copilărie. La Centrul Focus copiii găsesc o atmostefera caldă așteptând să li se facă analize sau să ridice analize sperând mereu la o veste bună, mai bună, la vestea aceea bună care să le permită să fie copii ca ceilalți copii. Si anul acesta, când au intrat pe ușa centrului au descoperit înăuntru o cameră a minunilor, a jucăriilor, a darurilor venite din inimi generoase și bunătate sinceră. Copiii au găsit anul acesta de Crăciun un mic tărâm al cadourilor și totul posibil pentru că ați donat, pentru că ați simțit că aceasta vă este menirea.

Zâmbetele lor, mulțumirea lor, fețele lor trase, dar acum bucuroase, încântarea de a avea în sfârșit ceva ce vor ca și cum li se răspunde și lor rugăminților – înseamnă speranță. Speranța că le-am dat putere să continue; speranță că cei îmbolnăviți  cu generozitate nu se vor vindeca niciodată de o boală așa frumoasă: speranța pentru viitor!

 

Mii de mulțumiri:

Inspectoratul Școlar Constanta

Scoala Primara Petre Ispirescu

Scoala Cambridge Constanta

Scoala Gimnaziala SPECTRUM

Scoala nr. 24 „Ion Jalea”

Scoala nr. 30 „Gheorghe Titeica”

Colegiul National Pedagogic „Constantin Bratescu”

Scoala „Viceamiral I. Murgescu” – Valu lui Traian

Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpana

Scoala Gimnaziala nr. 5 „Nicolae Iorga”

Gradinita Rainbow

Gradinita Comenius

si tuturor celor care au adus la Centrul FOCUS cadouri pentru copiii de la spital.

Va multumim din inima!

Echipa Daruieste Aripi.

Povestea cadourilor    Povestea cadourilor  Povestea cadourilor  Povestea cadourilor  Povestea cadourilor  Povestea cadourilor  Povestea cadourilor  Povestea cadourilor  Povestea cadourilor  Povestea cadourilor
Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online