Prea mic, prea devreme

Jurnal de prematur

Începem astăzi seria de poveşti frumoase despre prematurii care se nasc pe secţia noastră. Aceştia sunt mai mult suflet decât copil, cu o greutate sub limita de supravieţuire, pentru care medicii de la Constanţa fac eforturi imense să îi ţină în viaţă, să îi ajute să crească şi să îi ferească de toate pericolele la care sunt expuşi din cauza prematurităţii.

„Plâng de peste 15 săptămâni. Mi-e tare greu să o văd singurică, acolo”, ne povestea mama lui E. “Eu îmi trăiesc zilele pentru acea jumătate de oră/o oră, când pot intra să o văd, să o ating, să o hrănesc. Ştiu că medicii fac tot ce pot, dar asta nu mă împiedică să stau într-o stare de tensiune continuă. E atât de mică şi a trecut prin atât de multe deja. Ştiu că este o luptătoare şi ştiu că trebuie să fiu tare pentru ea.

E. este o fetiţă mititică, născută la 27 de săptămâni. La naştere a avut nevoie de resuscitare timp de 30 de minute. Cu ajutorul îngrijirilor acordate de medici la timp, micuţa a început să crească şi să se întremeze. Dragă noastră E. este acum acasă, împreună cu familia ei. Călătoreşte mult (o urmărim pe Facebook :D) şi se bucură de atenţia şi iubirea surorii ei mai mari.

Este ceea ce ne dorim pentru toţi copiii născuţi prea mici şi prea devreme.

Să ajungă cu bine, acasă! Însă bebeluşii aceştia speciali nu au nevoie numai de miracole, ci de condiţii moderne de tratament, de aparatură şi tehnologie nouă, care pot face diferenţa în lupta pentru viață. În prezent proiectul de reconstrucție a secției de terapie intensivă nou-născuţi din cadrul Spitalului Județean Constanța este în derulare. Însă știm că finalizarea proiectului este posibilă prin implicarea unor oameni frumoși la suflet, care îndrăznesc să creadă în obiective, aparent de neatins. Până la urmă, renovarea secției de Terapie Intensivă Nou-născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa este despre lupta pentru viață și despre încrederea că „mai binele” este posibil.

Ce zici, ne ajuţi și tu?

Persoanele fizice pot sprijini Asociația Dăruiește Aripi direcționînd 2% din impozitul pe venit.

Companiile pot contribui cu 20% din impozitul pe profit.

Sau printr-o contribuție, în LEI sau EURO, în contul Asociației:

Titular cont: Asociatia DARUIESTE ARIPI
CUI: 314 827 67
IBAN LEI: RO 70 BTRL RON CRT 020 750 3901
IBAN EURO: RO 20 BTRL EUR CRT 020 750 3901
Banca: BANCA TRANSILVANIA, sucursala Constanta
COD BIC/SWIFT: BTRLRO22

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online