Training pentru suflet

În urmă cu două săptămâni am demarat împreună cu profesioniștii de la spitalul Marie Curie din București un proces îndelungat de training pentru medicii şi asistentele medicale ce vor activa în secţia de terapie intensivă nou-născuţi a spitalului din Constanţa. Poate părea un proces de training absolut normal în contextul în care vrem să oferim condiţii similare de îngrijire copiilor prematuri din Bucureşti şi Constanţa. Însă ceea ce pare este departe de realitatea încrustată adânc în proiectul nostru. Acest proces de training este în acelaşi timp un proces de analiză a echipei. Un proces de selecţie şi construcţie a unei echipe pe care o dorim însufleţită de dorinţa de a salva vieţi. Acest training este o experienţă a bunului simț. Este primul pas în posibilitatea fiecăruia de a dovedi cât de mult şi cât de adânc se va implica în acest proiect care va dura mult mai mult decât simpla construcţie a unei secţii moderne.

Aşa cum am prevăzut încă de la început, succesul acestui proiect stă atât în construcţia lui, cât şi în funcţionarea lui. Dacă Centrul Focus nu ar fi avut personalul extrem de dedicat, dacă aceşti oameni nu ar fi înţeles că li s-au creeat condiţiile visate pentru confortul pacienţilor în aceeaşi măsură cu confortul personal, ambulatoriul secţiei de oncologie pediatrică ar fi încetat să existe cu adevărat la scurt timp de la deschidere. Ceea ce a făcut ca Centrul Focus să fie un succes este chiar dedicaţia celor de acolo, pasiunea pe care o pun în fiecare zi în felul în care tratează copiii.

Învăţând din această lecţie – din fericire reuşită – vom face tot posibilul să replicăm succesul în noul proiect. Din acest motiv, ne implicăm direct, chiar din timpul primului program de training, în a transmite pe toate canalele un lucru extrem de important: felul în care va funcţiona secţia de terapie intensivă nou-născuţi depinde în mod absolut de felul în care echipa implicată va înţelege mesajul încă de la început. Nu suntem aici să cerem, suntem aici că să dăm. Să dăruim efortul de a învaţa, să dăruim în fiecare amănunt care ne înconjoară, pentru că această atenţie asupra lucrurilor esenţiale, asupra copiilor pe care îi îngrijim, va face toată diferenţa. La urmă urmei, este singurul aspect important al acestui proiect. Şi ne vom implica cu toate resursele disponibile pentru a-i asigura succesul.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online