Al doilea studiu național de supraviețuire în cancerul pediatric din România

Partener: Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică 

Validare: Gemma Gatta (Istituto Nazionale Tumori di Milano, Italia), coordonator științific al studiilor EUROCARE

 

Asociația Dăruiește Aripi în parteneriat cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică au realizat în 2024 al doilea studiu de supraviețuire în cancerele pediatrice din România.

Studiul a fost evaluat independent și a primit validarea din partea doamnei Gemma Gatta (Istituto Nazionale Tumori di Milano, Italia), coordonator științific al studiilor EUROCARE – cel mai important program european de studiu al supraviețuirii în cancer.

Supraviețuirea la 5 ani, de la data diagnosticului pentru cazurile diagnosticate între anii 2014 – 2017 este de 74% pentru grupa de vârstă 0-14 ani.

Supraviețuirea la 5 ani, de la data diagnosticului pentru cazurile diagnosticate între anii 2010 – 2017 este de 72% pentru grupa de vârstă 0-14 ani, media Uniunii Europene fiind de 81%, respectiv 71% media Europei de Est (conform EUROCARE 6).

Există o diferență semnificativă de supraviețuire între copiii din mediul rural și cei din mediul urban (67% în mediul rural vs 75% în mediul urban) dar și între diferite regiuni ale țări: București/Ilfov (76%) versus Nord Est/ Sud Est (68%).

Raportul celui de-al doilea studiu de supraviețuire (cel mai recent) poate fi consultat aici.  

Prezentarea scurtă a celui de-al doilea studiu de supraviețuire poate fi consultată aici.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online