Sustinem Campania “Doneaza Rosu pentru Romania”

 

doneaza sange

Saptamana trecuta am fost ravasiti. Bibi, fiul nostru, a ramas in amintirea atator oameni. Si suntem recunoscatori ca mesajul lui razbate timpul. Daca initial am fost beneficiarii donatorilor de sange, acum a ramas datoria noastra sa donam la randul nostru celor care au atat de multa nevoie.

Materialul a fost filmat in Centrul de Zi Focus, specializat in diagnosticarea precoce, tratarea si monitorizarea copiilor cu boli onco-hematologice din Constanta. In timpul filmarilor, salile de tratament erau ocupate de mici pacienti care primeau exact acest dar pretios.

Oricine poate dona sange. Nu conteaza ca esti sarac sau bogat, ca esti tanar sau matur. Important e sa fii sanatos. Sangele donat de tine poate salva un bebelus, cum a fost al meu, pe mama, tata sau fratele tau.

Nu e nevoie sa stai nemancat pentru a dona sange. Dimpotriva, trebuie sa mananci si sa te hidratezi corect in dimineata in care vei dona.

Donarea de sange este sterila. Indiferent de ce credem ca se intampla prin spitale, prelevarea de sange se face in conditii sterile si in perfecta siguranta pentru donator.

Pentru a putea dona sange trebuie

– sa ai varsta intre 18 si 62 de ani;

– cantaresti peste 50 kg;

– sa ai tensiune normala;

– sa nu fii insarcinata sau sa alaptezi;

– sa nu suferi de boli de piele, ulcer, hepatita sau alte boli transmisibile.

 

Peste trei luni voi dona sange iar.  Ma simt datoare si onorata ca pot sa o fac.

 

E un dar direct din inima mea. La propriu. 

(Articol scris de Loredana, mama lui Bibi si voluntar in cadrul Asociatiei Daruieste Aripi.)

Oricine poate fi parte a acestei campanii  pentru viaţă, accesând aplicaţia de pe pagina  de facebook Observator Antena 1. Astfel, aceştia pot susţine  şi populariza  campania Observator “Donează roşu pentru România”.

 http://www.antena3.ro/economic/media/doneaza-rosu-pentru-romania-o-noua-campanie-sociala-marca-observator-251651.html

 

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online