10 eroi la Disneyland

Suma: 30 229,6 lei
Perioada de implementare: 2015, 2016
Partener: Asociația Primavera

Disneyland – vitamina cea mai puternică pentru psihicul copiilor.

În anii 2015 și 2016 am organizat excursii la Disneyland Paris pentru 2 serii de câte 10 copii bolnavi de cancer și 4 voluntari, cu scopul de a le îndeplini visul și de a le da putere în lupta crâncenă pe care o duc cu boala.

Ce poți să faci în spital când nu plângi sub tratament sau nu îți este rău după tratament. Ce poți să faci în spital când aștepți analize sau vești bune? Ce poți face în spital când lupți cu toată puterea de ființă mică pentru o promisiune la viață? Copiii își făuresc un refugiu, o lume în care pot controla totul în bine, o lume în care se râde mult și se plânge doar de fericire. Ați ghicit, se înconjoară de personaje de desene animate și, ca să poată îndura o suferință mult prea mare, chiar și pentru un adult , își făuresc vise cu eroi formidabili pentru care nimic nu este imposibil. Se conving astfel pe ei înșiși că pot reuși să învingă și în realitate. Ce copil, de altfel, nu ar vrea să se plimbe pe străduțele cu turtă dulce sau să viziteze castelele din povești călătorind în trăsura din dovleac sau vorbind cu prințesele și prinții? Ce copil nu s-ar trezi sau ar adormi într-o poveste unde joaca e singura regulă pe care trebuie să o respecte!

20 copii bolnavi au trăit la Disneyland singurul vis pe care și-l făuriseră ca o ancoră a nădejdii în tot ce boala a bulversat în jurul lor; singurul tratament eficace pentru ca spiritul lor fragil să reziste și să ajute organismul să se vindece. Acest vis, pentru care nu îndrăzneau să își facă planuri, a fost posibil prin mobilizarea, prin generozitatea tuturor acelor oameni care nu au uitat că orice vis de copil, împlinit, este o mână de ajutor dată propriului destin – un destin care nu contabilizează la sfârșit hârtii fără valoare, ci zâmbete sau fapte bune și mai ales fericirea pe care ai adus-o fiecărui copil pe care ți l-a scos în cale.

Meniu