Cum am cucerit Swimathon București în 2022

Fii bun ori de câte ori este posibil. Și este posibil întotdeauna. (Dalai Lama)

Care este secretul nostru? Cum de reușim în fiecare an să strângem cei mai mulți bani la Swimathon? Am primit această întrebare de la prietenii de la Fundatia Comunitara Bucuresti, organizatorii evenimentului, și ea ne-a pus pe gânduri. În fiecare an, Swimathon București pune la dispoziția asociațiilor care vor să faca bine, acest eveniment de fundraising prin înot. Fiecare înotător/fundraiser îsi mobilizează comunitatea și prietenii pentru a veni în ajutorul proiectului pe care îl susține.

Echipa noastră și-a îndeplinit, din nou, anul acesta toate obiectivele. 509 donatori au contribuit la urmatoarele trei luni de tratamente la domiciliul copiilor cu cancer.

100.200 lei, strânși pic cu pic, sunt o mare realizare. Sunt bani dar sunt și zâmbete de copil care rămâne acasă în loc să meargă la spital. Sunt lacrimi de bucurie în ochii mamelor care răsuflă ușurate că măcar astăzi nu trebuie să pornească la drum cu un copil grav bolnav.

Cum reușim? Pentru noi nu e greu. Greul îl duc toți acești copii cu boli grave și toate familiile lor. Noi suntem aici pentru ei, să îi ascultăm, să comunicăm mai departe nevoile și vocea lor și sa-i aducem impreuna pe toti cei care vor sa ajute.

Noi credem în dorința oamenilor de a ajuta și de a fi buni, de fiecare dată. În fiecare an, în perioada evenimentului Swimathon, ne încurajăm prietenii să doneze. Sunt oameni care cred în noi și în proiectele noastre, care ne cunosc și ne urmăresc reușitele, care știu că ne bazăm pe ajutorul lor.  Fiecare donație vine cu entuziasm, cu încurajare și cu o energie care este mai puternică decât orice și care ne ajută să depășim toate piedicile de pe drum.

Nu am fi reușit fără echipa de 26 de înotători-fundraiseri care cu entuziasm și dăruire și-au încurajat prietenii să doneze iar unii dintre ei au si inotat pe 18 iunie la bazinul Olimpic Dinamo pentru a-și motiva donatorii.

Nu am fi reușit fără susținerea celor două școli din Constanța care au organizat evenimente caritabile la sfarsitul anului scolar, directionand sumele stranse catre proiectul nostru. Copiii, părinții și profesorii Școlii Spectrum și Scolii nr. 8, unii dintre ei fiind voluntarii noștri de mai mulți ani, au dus mai departe mesajul nostru de bine.

Cea mai mică înotătoare din echipa noastră – Natalia (7 ani). 

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online