Dotarea cu echipament diagnostic auditiv pentru Secția de neonatologie Constanța

Suma: 55 489 lei
Perioada de implementare: mai – septembrie 2018
Partener: Cora Romania

Asociația Dăruiește Aripi a achiziționat un aparat de diagnostic auditiv pentru secția de neonatologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cu scopul depistării hipoacuziei la naștere printr-o serie de teste audiologice specifice. Testele de screening auditiv la copiii născuți prematuri nu erau disponibile până acum în această secție iar incidența acestei patologii este foarte frecventă la prematuri.

Cu sprijnul Cora Romania prin campania #lunainimilordeschise, screening-ul se poate efectua tuturor nou-născuților de la Spitalul Județean Constanța, chiar din primele zile după naștere.

Screeningul auditiv are drept obiectiv depistarea hipoacuziei la naștere printr-o serie de teste audiologice specifice. Efectuarea testelor preliminare încă din maternitate permite obtinerea unor informații certe despre nivelul auzului nou-născutului și luarea unor măsuri imediate de tratament pentru deficiența auditivă. În cazul în care testarea evidențiază posibilitatea unei hipoacuzii, copilul trebuie supus în cel mai scurt timp unei evaluări audiologice complexe.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online