Dotare echipament diagnostic auditiv – Spitalul Județean Constanța

Suma: 55 489 lei
Perioada de implementare: mai – septembrie 2018
Partener: Cora Romania

Asociatia Daruieste Aripi a achizitionat un aparat de diagnostiv auditiv pentru sectia de neonatologie de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, cu scopul depistarii hipoacuziei la nastere printr-o serie de teste audiologice specifice. Testele de screeningul auditiv la copiii nascuti prematuri nu erau disponibile pana acum in aceasta sectie iar incidenta acestei patologii este foarte frecventa la prematuri.

Cu sprijnul Cora Romania prin campania #lunainimilordeschilor, screening-ul se poate efectua tuturor nou-nascutilor de la Spitalul Judetean Constanta, chiar din primele zile dupa nastere.

Screeningul auditiv are drept obiectiv depistarea hipoacuziei la nastere printr-o serie de teste audiologice specifice. Efectuarea testelor preliminare inca din maternitate permite obtinerea unor informatii certe despre nivelul auzului nou-nascutului si luarea unor masuri imediate de tratament pentru deficienta auditiva. In cazul in care testarea evidentiaza posibilitatea unei hipoacuzii, copilul trebuie supus in cel mai scurt timp unei evaluari audiologice complexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.