Dotarea Secției de pediatrie din Constanța

Perioada de implementare: 2017 – prezent
Parteneri: Școala Petre Ispirescu Constanța, resurse proprii

Constanța nu are spital de pediatrie, deși, conform statisticilor publicate în ultimul Anuar Statistic al Județului Constanța – publicat de Direcția Județeană de Statistică, la 1 iulie 2017, Constanța avea înregistrați peste 145.185 copiii cu vârste între 0-18 ani.

Secția de pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța este singura secție din regiunea Dobrogei care, pe lânga cazurile pediatrice comune tratează cazurile de terapie intensivă, traumatologie, neurologie și boli de nutriție în patologia copilului și adolescentului în doar 75 de paturi. Pe timpul verii, numărul de pacienți se dublează, din cauza sezonului turistic.

În anul 2019, peste 7600 de pacienți au fost internați în secția de pediatrie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța iar terapia intensivă a tratat peste 2500 de copii.

Diversitatea patologiilor atrage dupa ea nevoi diverse, care trebuie acoperite urgent pentru a facilita bunul mers al funcționării secției. Aici intervenim noi, Daruiește Aripi și comunitatea constănțeană care ne sprijină apelurile, cu acțiuni punctuale, care oferă soluții rapide la probleme ce apar.

În anul 2020 ne propunem îmbunătățirea condițiilor de tratament ale copiilor internați pe secția de pediatrie de la Spitalul Județean Constanța, prin achiziționarea unor echipamente și dispozitive medicale cum ar fi: paturi electrice de adulți și copii, fotolii pliabile pentru aparținători, nebulizatoare, saltele, perne,huse impermeabile pentru saltele și perne, lenjerii, capace și perii de WC, coșuri de gunoi, cutii pentru transportul materialelor biologice, găleți de plastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.