Gânduri de voluntar – Claudia

Sunt Claudia și, de peste doi ani, Asociația Dăruiește Aripi face parte din viața mea. Mă regăsesc în misiunea sa. Ador echipa minunată care reușește să aducă un impact pozitiv în aria serviciilor medicale. Și mă simt legată sufletește de copiii bolnavi de cancer, cu empatie și respect aparte pentru puterea lor de a lupta cu boala.

De aceea, ori de câte ori mi se oferă sau îmi creez contexte să pot ajuta și eu, o fac cu inima deschisă și nespusă bucurie.

În acest sfârșit de an am avut oportunitatea de a strânge donații în cadrul unei inițiative a ING, “Adoptă un Proiect. Al tău”.

Campania s-a încheiat și, ca după orice experiență în care mă implic cu drag, am niște AHA-uri pe care doresc să le aștern în scris, pentru a le conștientiza mai bine și, de ce nu, poate pentru a inspira la rândul meu.

În primul rând, mi-am dat seama că atunci când strâng donații, mă motivează să leg acțiunea de un eveniment caritabil, cu temă și mesaj aparte și cu o contribuție prealabilă din partea mea. Să mă pregătesc, să am un plan, să mă implic mai mult decât sa trimit mesajele pe diferite canale, să dau ceva din mine. Să răsplătesc cumva donatorii cu ceva la care am contribuit personal. Să am un public țintă clar. Să am un target ambițios și să muncesc pentru acesta. Să simt bucuria atingerii lui și să simt în același timp că nu e indeajuns după ce l-am atins, că vreau si pot mai mult.

În al doilea rând, am realizat că o campanie de succes se construiește în jurul unei idei care inspiră și motivează. Iar ideea în sine are atâtea surse de inspirație in lumea din jurul nostru și e bine să le căutăm înainte.

Apoi, pentru mine, succesul unei astfel de campanii este mai mare atunci când interacționez direct, face to face, cu cei care donează. Am observat că oamenii donează dacă ajunge la ei un mesaj cu emoție. Și așa cred eu că se poate transmite mai bine emoția, prin interacțiune directă. Îmi place, la rândul meu, să simt și să fac simțită dăruirea personală. Să văd bucuria din ochii oamenilor că au făcut o faptă bună. Și să răspălatesc cu recunoștintă gestul frumos al unei donații, cu ceva simbolic.

Și, nu în ultimul rând, am trăit un sentiment special – atunci când faci bine, nu există rivalitate sau competiție, iar oamenii care susțin diverse asociații isi pot uni inimile, fără să se simtă nicicum amenințați că donatorii ar putea să fie atrași de o altă cauză. Am trăit nespus de frumos această stare. Am fost mai multe echipe in proiect, fiecare susținând o altă asociație. Nicio clipă nu m-am gândit că aș putea pierde donații în favoarea altora, deși mi-am dorit să strâng cât mai multe fonduri. Este un fel de solidaritate specială, în care cei mai buni te inspiră, te motivează și în care trăiești bucuria celuilalt de a dărui.

Campania a luat sfârșit și nu am strâns doar fonduri, am strâns si amintiri, alături de echipa mea, de colegii mei. Și stiu că vor urma și altele și de fiecare dată voi face ceva diferit si voi crede în mai bine.

Pe langa AHA-uri, valoroase pentru mine oricând, am primit reconfirmarea faptului că atunci când pui suflet în ceea ce faci, rezultatele sunt pe măsură.

Și pentru că scriu aceste rânduri în preajma sărbătorilor de iarnă, iar campania a fost construită în jurul ideii de a fi Acasa de Crăciun, prin Programul de tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer, am convingerea că acest Acasă are o semnificație aparte în aceste zile sfinte, nu numai pentru copiii bolnavi de cancer, ci pentru fiecare din noi.

Vă doresc tuturor un Crăciun magic, orice ar însemna și oriunde ar fi acest Acasă pentru fiecare!

Cu drag,

Claudia, voluntar al Daruiește Aripi

Echipa Daruiește Aripi NOI si mesajul campaniei noastre

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online