Amenajarea de spații dedicate copiilor în centrele de transfuzii din țară

Suma: ………….. lei

Perioada de implementare: august 2019 –
Resurse proprii

Statisticele sunt ingrijoratoare: mai putin de 2% dintre romani doneaza sange, adica de 4 ori mai putin decat media europeana.

Scopul proiectului este cresterea numarului de donatori de sange din toata tara prin amenajarea unor spatii dedicate copiilor in centrele de transfuzii, pentru incurajarea donatorililor de a veni sa doneze chiar si insotiti de cei mici.

Primul astfel de spatiu a fost creat la Constanta la rugamintea pe care ne-a adresat-o doamna Alina Dobrota, coordonatoarea centrului din Constanta.

“Criza de sange din Romania continua. Numărul donatorilor la nivel naţional nu acoperă necesarul de sânge, aşa că astfel de campanii menite să mareasca numarul donatorilor sunt extrem de necesare”, declara doamna dr. Alina Dobrota, initiatoarea proiectului la nivel national.

In luna august am vizitat 10 centre de tranfusii din tara si impreuna cu personalul medical din fiecare centru am identificat elementele necesare crearii unui astafel de spatiu.

Acestea sunt: Arad, Baia Mare, Brasov, Constanta, Oradea, Ploiesti,  Pitesti, Slobozia,Targu Jiu, Timisoara,  Sfantu Gheorghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.