Dotarea centrelor de transfuzii din România cu spații dedicate copiilor

 

Perioada de implementare: august 2019 – prezent
Resurse proprii

Statisticile sunt îngrijorătoare: mai puțin de 2% dintre români donează sânge, adică de 4 ori mai puțin decât media europeana.

Scopul proiectului este creșterea numărului de donatori de sânge din toata țara prin amenajarea unor spații dedicate copiilor în centrele de transfuzii, pentru încurajarea donatorilor de a veni să doneze chiar și însoțiti de cei mici.

Primul astfel de spatiu a fost creat la Constanța la rugămintea pe care ne-a adresat-o doamna Alina Dobrota, coordonatoarea centrului din Constanța.

“Criza de sânge din România continuă. Numărul donatorilor la nivel naţional nu acoperă necesarul de sânge, aşa că astfel de campanii menite să măreasca numarul donatorilor sunt extrem de necesare”, declară doamna dr. Alina Dobrota, inițiatoarea proiectului la nivel național.

În luna august am vizitat 10 centre de tranfuzii din țară și împreună cu personalul medical din fiecare centru am identificat elementele necesare creării unui astfel de spațiu.

Acestea sunt: Arad, Baia Mare, Brașov, Constanța, Oradea, Ploiești,  Pitești, Slobozia,Târgu Jiu, Timișoara,  Sfântu Gheorghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.