Dotarea centrelor de transfuzii din România cu spații dedicate copiilor

 

Suma: 10.753,48 lei

Perioada de implementare: august 2019 – martie 2020

Resurse financiare: din donații

Statisticile sunt îngrijorătoare: mai puțin de 2% dintre români donează sânge, adică de 4 ori mai puțin decât media europeană.

Scopul proiectului este creșterea numărului de donatori de sânge din toata țara prin amenajarea unor spații dedicate copiilor în centrele de transfuzii, pentru încurajarea donatorilor de a veni să doneze chiar și însoțiti de cei mici.

Primul astfel de spatiu a fost creat la Constanța la rugămintea pe care ne-a adresat-o doamna dr. Alina Dobrotă, coordonatoarea centrului din Constanța.

“Criza de sânge din România continuă. Numărul donatorilor la nivel naţional nu acoperă necesarul de sânge, aşa că astfel de campanii menite să măreasca numărul donatorilor sunt extrem de necesare”, declară doamna dr. Alina Dobrotă, inițiatoarea proiectului la nivel național.

În luna august 2019 am vizitat 10 centre de tranfuzii din țară și împreună cu personalul medical din fiecare centru am identificat elementele necesare creării unui astfel de spațiu.

Acestea sunt: Arad, Baia Mare, Brașov, Constanța, Oradea, Ploiești,  Pitești, Slobozia,Târgu Jiu, Timișoara,  Sfântu Gheorghe.

Acestora le-au urmat din ianuarie 2020 și Centrele regionale de Transfuzii din: Bacău, Galați, Iași, Buzău, Piatra Neamț, Suceava, Brăila.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online