Modernizarea Unității de Primiri Urgențe Constanța

 

Perioada de implementare: aprilie – mai 2022

Partener: Rompetrol KGM International

Peste 700.000 de locuitori ai județului Constanța, precum si miile de turiști care tranzitează litoralul în perioada estivală, sunt deserviți de Unitatea de primire urgențe a Spitalului Județean Constanța, singurul spital de urgență din județ. Adresabilitatea populației către această secție este extrem de mare în toate perioadele anului, astfel încât, deși UPU a fost renovată acum numai 10 ani, pardoseala instalată are deja nevoie să fie înlocuită.

În aprilie 2022, pardoseala din zona de primire a pacienților era foarte deteriorată, datorită gradului de uzură intensă. Pardoseala din secțiunea care leagă Unitatea de primire urgențe de secțiile spitalului era nerenovată, pe jos se putea observa mozaicul turnat la construcția spitalului.

Am reabilitat aceasta Unitate de primire urgențe astfel încât pacienții să beneficieze de condiții mai bune. Această modernizare s-a realizat în timp record, întrucât datorită specificului secției, activitatea nu poate fi intreruptă pe timpul lucrărilor.

Lucrările au constat în înlocuirea stratului de suport din profunzimea pardoselii, turnarea unei șape noi autonivelante cu uscare chimică rapidă și montarea unui covor PVC antibacterian de cea mai bună calitate. Materialele care au fost folosite sunt specificie utilizării în zonele medicale cu trafic intens și permit acum igienizarea și dezinfectarea corespunzătoare, având ca prioritate siguranța pacienților.

ÎNAINTE

DUPĂ

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online