Politici publice

Asociația Dăruiește Aripi susține 5 obiective-cheie în Planul National de Combatere a Cancerului pentru creșterea supraviețuirii și a calității vieții copiilor cu afecțiuni oncologice.

  • Obiectivele au fost formulate de către specialiștii Societății de Onco-Hematologie Pediatrică, cu aportul experților în sănătate publică ai Asociației Dăruiește Aripi, în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două organizații.
  • Prin asumarea acestora, pacienții pediatrici din România vor avea acces la terapii moderne și nu se vor mai confrunta cu inegalitățile dintre sistemul românesc și cele europene.
  • Asociația Dăruiește Aripi derulează proiecte și programe care se subsumează acestor 5 obiective și poate oferi exemple de bune practici.

Cele 5 obiective sunt:

  1. Dezvoltarea de servicii de onco-hematologie pediatrică integrate multidisciplinar pentru toate etapele parcursului clinic, prin aplicații inovatoare din domeniul tehnologiei informației.
  2. Dezvoltarea medicinei de precizie în oncologia pediatrică.
  3. Radioterapia cancerelor pediatrice.
  4. Acces continuu și adecvat la medicația oncologică pediatrică prevăzută de protocoalele terapeutice actuale.
  5. Conectarea onco-hematologiei pediatrice românești la marile platforme europene de asistență și cercetare.

Pentru fiecare dintre aceste obiective sunt propuse seturi de măsuri, perioade de implementare și instituții / organizații responsabile.

Propunerile de amendare a Planului National de Combatere a Cancerului (secțiunea privind cancerele pediatrice) formulate au fost transmise Ministerului Sănătății prin procedura de transparență decizională.

Documentul poate fi consultat aici.

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online