Reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

Suma: 675,024 lei

Perioada de implementare: octombrie 2021 – iunie 2023

Resurse: din donații

La începutul lunii octombrie 2021, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a fost afectat de un grav incendiu care a cuprins cele șapte saloane de pe secția de ATI. Șapte pacienți și-au pierdut viața, alte zeci au fost transferați către alte spitale din oraș, personalul a rămas pe drumuri și spitalul a fost închis. În mijlocul unui foarte serios val patru al pandemiei de covid-19, Constanța a rămas fără spital de boli infecțioase.

În contextul acestei tragedii, am hotărât să ne alăturăm eforturilor de redeschidere a acestui spital atât de important în orașul nostru. Alături de medici, am început o campanie de strângere de fonduri. Oameni care până în acel moment salvau vieți, luptând în linia întâi, au devenit peste noapte fundraiseri și au reușit astfel  susțină concret reluarea activității.

Ne-am dorit ca atunci când lucrările de renovare și modernizare susținute de Primăria Constanța vor fi finalizate, spitalul să își poată relua activitatea în cel mai scurt timp. In acest sens am achiziționat echipamente medicale specifice.

Astfel, în luna martie 2022, s-a deschis în cartierul Medeea o secție externă a Spitalului Clinic De Boli Infecțioase si anume Centrul de spitalizare continuă pentru pacienții imunodeprimati,

Mulțumim:

România Euroest, Euro River Transport, Geplast, Pfizer, Casa Ideea Group, Metchim Trade, Luansa Forwarding, Școala Gimnazială Petre Ispirescu, Cora România, precum și oamenilor de bine care ne-au fost alături!

Sursa foto: IGSU Romania

Puteți ajuta și voi cu donații în contul:

RO43 BTRL RONC RT02 0750 3902 (RON)

deschis la Banca Transilvania

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online