Modernizarea saloanelor destinate copiilor cu arsuri din cadrul Spitalului Județean Constanța

Investiții (lei): 57,314.15
Gratuități obținute: 72,600.00
Total: 129,914.15

Parteneri:
Metropolitan Life (prin United Way Romania)
Vestas CEU Romania

Perioada de implementare: Iulie 2019 – Octombrie 2020

Asociația Dăruiește Aripi a încheiat lucrările de modernizare a saloanelor dedicate copiilor cu arsuri din cadrul secției de Chirurgie de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, spațiu care nu a fost niciodată modernizat, de la construcția spitalului, din anul 1969.

Ne-am implicat în acest proiect pentru a contribui la șansele de vindecare ale copiilor cu arsuri din zona de Sud-Est a României, aceasta fiind singura secție ce deservește astfel de cazuri. Pe lângă lucrările de recondiționare în care am folosit materiale specifice de combatere a infecțiilor intraspitalicești, am dotat spațiul cu echipamente medicale, identificate împreună cu doctorii din această secție, și anume:

  • Pat electric cu saltea de spumă antiescare;
  • Electrocardiograf cu 6 canele și 12 derivații;
  • Injectomate pentru administrare tratament, dozat pe durate îndelungate;
  • Lampă bactericidă;
  • Cărucior de tratamente dotat complet;
  • Alcătuirea unui kit de dispozitive medicale dedicat urgențelor medicale: tensiometru; termometre non- contact, pulsoximetre, stetoscop duplex pediatric.

Valoarea proiectului este de aproximativ 25.000 euro, jumătate din această sumă reprezentând servicii pro bono, oferite de o firmă de construcții din Constanța, care vrea să rămână anonimă. 

Lucrările de modernizare au constat în refacerea instalației electrice si sanitare, pereților, înlocuirea geamurilor, reconstrucția băii, inclusiv reizolare hidrofugă, montarea gresie, faianță, mobilier sanitar, echipamente iluminat, montarea de pardoseală din tarchet de uz medical, montarea rampelor de iluminare și a roletelor pentru geamuri. 

În fiecare an, aproximativ 400 de copii sunt internați aici cu arsuri sau cu nevoie de îngrijire specifică post operatorie, în mediu aseptic. Secția de chirurgie pediatrică se confruntă cu o criză acută de locuri disponibile pentru cazuistica curentă. 

 

ÎNAINTE

DUPĂ

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online