Susținerea secției de Oncologie Pediatrică – Institutul Oncologic Bucuresti

Partener: Rompetrol – KMG International

 

Am transformat spațiul adiacent aparatului RMN într-o structură de terapie intensivă dedicată copiilor cu cancer, pentru accesul gratuit și facil la diagnosticul și tratamentul adecvat copiilor bolnavi de cancer internați în acest spital. Astfel, copiii evită transportul în alte spitale.

Pacienții tratați în secția de oncologie pediatrică a Institutului Oncologic București reprezintă o treime din patologia malignă diagnosticată în toată țara (conform datelor din Registrul Național de Onco-Hematologie Pediatrică din România).

Patologia secției este aproape în totalitate formată din tumori solide. În toate aceste cancere, monitorizarea RMN este esențială în decizia terapeutică, fiind prevazută în toate protocoalele de tratament derulate în această secție, protocoale preluate de la Societatea Internațională de Oncologie Pediatrică, conform standardelor europene.

Examinarea RMN la copiii mici, necesitând anestezie generală, nu putea fi efectuată la Institutul Oncologic București, din cauza lipsei unui spațiu adecvat, deși există medic anestezist dedicat pentru această activitate medicală.

Pentru a asigura evaluarea RMN intraterapeutică și postterapeutică pentru copiii cu diverse afecțiuni neurologice și de vârstă mică, aceștia erau îndrumați către centre RMN private cu posibilități de a face investigația cu anestezie generală. Numărul acestor centre în București și disponibilitatea de a primi acești copii este extrem de redusă, astfel încât, cu eforturi mari secția nu reușea întotdeauna să respecte intervalele corecte de evaluare RMN, ceea ce poate afecta uneori evoluția bolii maligne indirect, prin neadaptarea tratamentului în timp util.

Un aspect important al dificultăților de a face imagistica RMN cu anestezie generală în alte locații decât în Institutul Oncologic București este că acolo costă. Dacă investigația în sine este compensată de CNAS, anestezia generală nu intră în serviciile medicale suportate de asigurările de sănătate, chiar dacă, conform legii, copiii au gratuitate completă în ceea ce privește serviciile medicale. Costurile anesteziei erau suportate de părinți sau, de cele mai multe ori de organizații care susțin activitatea medicală a secției.

ÎNAINTE

DUPĂ

Poti dona ușor cu cardul, simplu și rapid!
Donează online